dimarts, 9 de gener del 2024

El calendari de paret


Fa més d'una setmana que el mes de gener de 2024 llueix a la cuina de casa, en forma de calendari de paret. Anys enrere vam començar a fer calendaris d'aquests personalitzats i la col·lecció ja fa patxoca.

Són calendaris de paret a mes vista i cada mes s'acompanya amb fotografies familiars de l'any anterior que recorden els aniversaris, les celebracions, les vacances i altres moments immortalitzats.

Al calendari, en el dia corresponent, també hi ha els sants i aniversaris de la família, i en el requadre de cada dia hi ha prou espai per anotar-hi, quan s'escau, alguna activitat, esdeveniment o cita.

Aquest calendari físic, en paper, que pengem a la paret de la cuina, es va fent al llarg de l'any anterior a mesura que anem recopilant les fotografies de trobades i esdeveniments familiars, i es confecciona cap a finals de novembre per tenir-lo enllestit abans de Nadal; i té vida més enllà de l'any en qüestió.

Quan despengem el calendari de l'any que ja ha finat, l'endrecem juntament amb els altres, els dels anys anteriors, i tots ells en el seu conjunt acaben configurant un testimoni gràfic del pas del temps; és per això que els guardem, i no llancem, perquè ara amb prou feines s'imprimeixen fotografies, les d'aquests calendaris familiars acaben configurant una mena de resum de l'any.

Amb les fotografies d'aquestes darreres festes de Nadal ja he obert una nova carpeta: fotos per calendaris 2025...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada