dijous, 25 de gener del 2024

L'altra mancança de la línia L6 de Girona


Dies enrere aplaudia, públicament, la millora notable del funcionament de la línia L6 del transport urbà de Girona, que uneix la ciutat amb els municipis de Sarrià de Ter i Sant Julià de Ramis passant pels barris de Pedret i Pont Major; la millora va passar pel desdoblament de la línia, fent aparèixer la línia L16 (de Girona a Sant Julià de Ramis passant pel Trueta, i viceversa), i l'increment de la freqüència de pas entre setmana, passant ara cada 15 minuts. L'increment de viatgers n'és una evidència prou significativa.

També apuntava que la línia L6 necessitava millorar, ja que en les hores punta d'entrada i sortida de l'Institut Narcís Xifra i Masmitjà, ubicat al barri de Pont Major, el servei no pot absorbir tota la demanda i hi ha alumnes que, literalment, es queden palplantats al carrer, amb un pam de nas, sense poder pujar a l'autobús; això fa que, especialment al matí, alumnes arribin tard a classe.

Hi ha, també, una altra mancança en el nou itinerari de la línia L6: el bus provinent de Pont Major no arriba al CAP de Sarrià, el de referència per als veïns i veïnes d'aquest barri gironí. La parada d'aquesta línia que s'apropa més al CAP de Sarrià de Ter és la de la Biblioteca Emília Xargay, situada a uns 700 metres i deu minuts a peu, segons les dades de Google Maps, del CAP de Sarrià de Ter.

Aquesta és una mancança que s'hauria de corregir, ja que caldria garantir l'accés al CAP de Sarrià des del Pont Major amb transport públic; certament al barri de Pont Major tenim un consultori mèdic, una extensió del CAP de Sarrià de Ter que permet atendre a alguns veïns i veïnes, però la majoria tenim el metge de família i la resta de serveis al CAP de Sarrià de Ter.

Fins a la modificació dels horaris i itineraris, la línia L6 permetia anar i tornar de Pont Major al CAP de Sarrià; ara no permet ni una cosa, ni l'altra. L'Ajuntament de Girona i l'ATM (titular de la línia L6) haurien de posar-hi remei més aviat que tard; és una simple qüestió de servei públic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada