dilluns, 22 de gener del 2024

En català, missió impossible


Ahir volia enviar un burofax i, seguint les instruccions d'un vídeo de Correus, prèviament havia de registrar-me al web de l'ens estatal; així que vaig entrar a la pàgina de Correus i, com faig habitualment en els webs de serveis públics, vaig mirar si hi havia l'opció de web en català: bingo!

Vaig clicar l'opció de registre i vaig començar a omplir els camps requerits: primer el correu electrònic, després el nom i alguna dada més... En el moment d'enviar les dades per rebre el codi per completar el registre, ups, m'apareix en pantalla aquest missatge: "Vaja! Sembla que hem tingut un problema. En aquest moment, no hem pogut enviar la validació OTP. Ho pots tornar a intentar més tard."

Ho intento més tard i res, i un xic més tard i tampoc, i llavors, ja una mica mosca perquè estic en un bucle del qual no sé sortir, torno a la versió en castellà de la pàgina web, inicio de nou el procés de registre, i ves per on, oli en un llum, en qüestió de segons ja estic registrat!

Finalment, ahir vaig poder enviar el burofax, però em va molestar que una simple qüestió tècnica s'encalli en la versió d'una web en un idioma, el català, i funcioni correctament en un altre, el castellà; no em vaig entretenir a provar-ho en cap dels altres idiomes (euskera, gallec, valencià i anglès).

Això sí, després d'enviar el burofax vaig cercar la pàgina de contacte i els vaig fer arribar la incidència / queixa a través d'un formulari. A l'espera de resposta, la millor seria que es resolgués aquesta incidència, un exemple més que amb català, certes coses, semblen i són, simplement, missió impossible.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada