Avui l'objectiu, l'únic objectiu, és que Ràdio Sarrià soni, es pugui sintonitzar.
Si al llarg del dia d'avui Ràdio Sarrià es pot sintonitzar, s'haurà produït un petit miracle; no uns d'aquests miracles divins, sinó un d'aquests miracles fruit de la perseverança i el compromís d'alguns dels seus col·laboradors, que aquests darrers dies, setmanes i mesos han estat treballant per recuperar el model d'una emissora municipal del i pel poble.
Aquests darrers quatre anys Ràdio Sarrià ha estat gestionada per una empresa externa; l'anterior equip de govern va optar per transformar el model i externalitzar-ne la gestió, i en aquest procés de canvi es va produir una crisi per la maldestra defenestració (per dir-ho d'alguna manera) de qui fins aleshores havia estat l'ànima i la veu de l'emissora.
Aquesta crisi va fer que la gran majoria dels i les col·laboradores de l'emissora, persones voluntàries que hi fèiem programes, seccions, falques, etc., decidíssim suspendre la nostra col·laboració amb la ràdio. D'aquesta decisió conjunta en va sortir el comunicat "Tots som Ràdio Sarrià", fet públic a finals de gener de 2020.
Els i les col·laboradores signants del manifest, lluny de quedar-nos resignats i de braços plegats, vam decidir seguir en contacte i treballar per recuperar el model de ràdio, que en essència, pensem, ha de tenir (com havia tingut sempre) aquests dos pilars: la informació local i la participació ciutadana.
L'any 2023 ha estat especialment intens, ja que els i les col·laboradores hem actualitzat i revitalitzat l'Associació Cultural Ona Sarrià, una entitat que sempre ha estat vinculada a la ràdio, és la seva raó de ser, fins fa quatre anys. La voluntat d'Ona Sarrià és vetllar pel bon funcionament de l'emissora i alhora ser el paraigua per als i les col·laboradores, ser l'entitat que els acull i dona suport en la seva tasca voluntària de col·laborar amb Ràdio Sarrià, de fer ràdio.
Hem actualitzat la Junta de l'entitat i ens hem posat al servei de l'Ajuntament de Sarrià de Ter per treballar conjuntament en la recuperació del model participatiu i col·laboratiu de Ràdio Sarrià, participant activament al Consell de Cultura i Comunicació del poble, també en reunions amb La Xarxa de Comunicació Local, per anar definint el model de gestió municipal.
Les darreres eleccions municipals de maig de 2023 van desembocar en un canvi de govern, i el nou govern de Sarrià de Ter ha apostat fermament per recuperar el model de gestió municipal i de participació ciutadana. Des del primer dia de mandat hi hem estat treballant i ara, amb el canvi d'any, s'ha finalitzat la gestió externa.
Sabem que engegar la nova Ràdio Sarrià no serà cosa d'un dia. El traspàs de l'empresa concessionària no ha estat precisament un camí de roses, més aviat una permanent cursa d'obstacles que potser algun dia (no avui) caldrà explicar. L'Ajuntament té previst convocar una plaça de coordinació de l'emissora, i els i les col·laboradores ens hem començat a activar per anar preparant nous programes i seccions.
És per això que als veïns i veïnes de Sarrià de Ter, als i les oients de Ràdio Sarrià, els demanem paciència i comprensió. Avui, dia 2 de gener de 2024, el nostre principal objectiu és que Ràdio Sarrià es pugui seguir sintonitzant, que soni; us asseguro que el dia 31 de desembre no ho teníem gens clar, que avui pogués sonar... I a poc a poc, les setmanes i mesos que venen els continguts de Ràdio Sarrià s'aniran ampliant amb programes propis sobre esports, música, cultura, actualitat, entrevistes...
Amb el nou any neix una nova Ràdio Sarrià, reneix Ràdio Sarrià. És molta la feina que hem fet fins ara per arribar fins aquí, per arribar a aquest 2 de gener que teníem marcat al calendari. Sabem que és molta més la feina que ens espera, feina tornar a fer de Ràdio Sarrià la veritable veu del poble.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada