dissabte, 13 de gener del 2018

Minuts Musicals de desamor amb "Estado provisional"


Hi ha cançons que semblen perdudes com pobles que semblen trobar-se enmig del no res però que quan els visites, quan les escoltes, t'atrapen de tal manera que no pots oblidar-les, tampoc els pobles.

No sé si Benavente, municipi de la província de Zamora (Castella i Lleó), podria ser un d'aquests pobles però "Estado provisional", de León Benavente, per mi és una d'aquestes cançons.

"Estado provisional" és una d'aquelles cançons crues que posen música al territori més àrid de l'amor amb estrofes com "era mucho más feliz antes de conocerte" perquè si quan cantem a l'amor tot són flors i violes quan cantem al desamor tot és més terròs: "Va siendo hora de que nos digamos las cosas, de no confundir los gusanos con las mariposas".

I és aleshores quan les veritats com a puny esdevenen autèntics dards contra Cupido: "Lo que antes me hacía reír, ahora me pone triste; lo que antes me hacía feliz, ya no existe."

És clar que no tot està perdut, ni els pobles ni les cançons, doncs res és etern tampoc el patiment ni tan sols el desamor; i en això confiem, que tot plegat sigui només un estat provisional...


LEÓN BENAVENTE / Estado provisional from desubicados.tv on Vimeo.
I la setmana vinent, més cançons que ens trencaran el cor!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada