dijous, 4 de gener del 2018

Carta als reis?


Començaria la carta, cas d'escriure-la, amb el clàssic "estimats reis d'orient" si la carta l'adrecés, com és costum i tradició aquests dies, al triumvirat reial tricolor que està en camí i que més aviat faran acte de presència a les nostres viles, pobles i ciutats.

Un "benvolgut" potser seria més adient, més cortès (que no manlleva res de valent) que un simple i impersonal "hola" i també més sincer que un "estimat", que en aquest cas, el meu, no faria justícia a la veritat.

A la carta, com a la dels tres reis d'orient, també li escriuria una introducció, tot i que no explicant que en general m'he portat bé i reconeixent alguna que altra malifeta, que ja sabem que és humanament impossible no equivocar-se; no, a la introducció el posaria en context, naturalment des del meu humil punt de vista, reconeixent els errors d'uns i altres i subratllant els molts o pocs encerts (uns més que d'altres) que sota el meu criteri uns i altres han tingut.

I naturalment després de la introducció a la carta hi escriuria les meves peticions i demandes, possiblement en format llista, sempre de més bon llegir; les peticions, com amb les adreçades als tres reis, realistes i factibles tot i que val a dir que aquesta percepció sempre és molt personal; i les peticions no necessàriament adreçades a mi, també pels altres, especialment pels qui aquestes festes de Nadal són lluny de casa; vosaltres ja m'enteneu, diria que ell també.

Finalitzada la llista de demandes acabaria la carta amb un parell o tres de bons propòsits, compromisos assumibles que no farien més que reforçar les meves bones intencions.

Per tancar la carta, però, res de les metafòriques abraçades que desitgem als reis amb túniques sinó un "a reveure", que sempre té més de punt i seguit que de punt i final.

Aquest any no tinc clar si acabaré escrivint la carta als reis d'orient, el cos més aviat em demana escriure'n una altra de carta, una carta adreçada a un sol rei, un rei que no és ni el blanc, ni el ros ni el negre, com des del principi molt bé heu deduït; diria que ell també!

"Benvolgut Felip VI, Rei d'Espanya, ..."

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada