dijous, 18 de gener del 2018

Roger Torrent, cuit a foc lent


Bregat en el municipalisme el flamant president del Parlament Roger Torrent tancarà properament, després de divuit anys de dedicació, la carpeta de la política municipal deixant enrere una trajectòria llarga i ascendent. Torrent és un polític cuit a foc lent, contràriament al que molts poden (mal)pensar.

Roger Torrent ha trobat en la política municipal quelcom més que un ascensor (que també), hi ha trobat sobretot una escola essent l'Ajuntament de Sarrià de Ter, el seu poble, on s'ha anat forjant el polític que és avui, que serà demà.

D'ell es destaca la seva joventut, no en va és el president del Parlament més jove, però es destaca poc la seva experiència; és més jove que la seva predecessora, Carme Forcadell però té més ofici (polític) i un perfil més institucional. Cal recordar que els alcaldes són, alhora, presidents dels plens municipals i és evident, salvant les distàncies, que els seus 10 anys presidint els plens de Sarrià de Ter també formen part del seu full de serveis, aportant-li un important bagatge.

A priori la seva elecció (em) sembla del tot encertada atenent al caràcter institucional del seu nou càrrec, avui per avui també amb una creixent càrrega política que haurà de saber gestionar. No és avui un càrrec còmode i tranquil com podia ser-ho (o semblar-ho) anys enrere i requereix no només valentia, també ambició i vocació política, ingredients que Torrent sempre ha tingut i exercit amb solvència.

Ahir, just després del seu discurs ja va tastar el pa que s'hi dóna amb les valoracions dels grups parlamentaris, especialment crítica la de la CUP i sorprenent positiva (veurem si finalment enverinada) la del Partit Popular. En fi, la seva tasca tot just comença i la primera prova de foc la tindrà amb l'imprevisible ple d'investidura...

Espero i desitjo que tingui encert i que el Parlament li sigui lleu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada