dimarts, 12 de setembre del 2017

Vacances de mestres


Avui comença oficialment el curs escolar i per fi la mainada tornarà a l'escola i els pares i mares respiraran després dels clàssics equilibris d'horaris i activitats, colònies i casals d'estiu... i casals d'avis!

Avui la mainada comencen l'escola però els i les mestres ja fa dies que hi són, després de les seves merescudes vacances, preparant el curs. Ai les vacances de mestre, tant criticades com envejades i, en la majoria d'ocasions, més curtes del que sembla!

Els i les mestres no només descansen i gaudeixen de les seves vacances com fa més o menys tothom que en té, moltes i molts també les aprofiten per a seguir-se formant i creixent professionalment, per reciclar-se o posar-se al dia, per aprendre noves maneres d'ensenyar i educar els infants i joves, els nostres infants i joves.

També hi ha mestres que quan la mainada comença les vacances escolars no només tanquen el curs, sinó que també comencen a preparar el següent, robant-li dies i setmanes al mes de juliol, treballant portes endins de les escoles amb els patis buits i silenciosos, mentre la majoria de mortals pensen que ja deuen estar torrant-se al sol despreocupats i descomptant sense presses l'eternitat de vacances que tenen per davant. Res més lluny de la realitat, per poc que conegueu algun mestre.

Sí, ja fa dies que els i les mestres ja són a l'escola; hi són la majoria però no hi són tots! Avui encara hi ha plantilles incomplertes, substitucions per designar, pel que moltes escoles començaran el curs escolar coixes de personal... Aquest petit detall (mestres que a dia d'avui encara no s'han incorporat perquè encara no se'ls ha designat escola!) naturalment dificulta i molt l'inici de curs, però en fi, com sempre els i les mestres es multiplicaran com els pans i els peixos per arribar arreu; no és un miracle, és la tossuda realitat!

Avui comença un nou curs escolar i jo només puc fer que agrair als i les mestres la gran feina que al llarg dels propers mesos faran... Gràcies per endavant i bon inici de curs!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada