dimarts, 5 de setembre del 2017

Tornar de vacances


Aquests dies em sento com la Chenoa cantant "Cuando tu vas, yo vengo de allí", tot i que en el meu cas seria que quan tu arribes, jo fa temps que he tornat... de les vacances!

Aquesta setmana no hi ha trucada o correu electrònic, en definitiva conversa, que no comenci amb l'inevitable preàmbul post-vacacional, qui sap si per mitigar o espantar la temuda síndrome o depressió!

Jo, que ja fa més de quinze dies que vaig tornar (una eternitat!) i les vacances ja em queden lluny, a vegades faig com si hagués tornat tot just ara, com la majoria, ja que la majoria també eren de vacances quan vaig tornar i per tant no van veure, ni viure aleshores la meva tornada.

És el que té tornar de vacances a deshora, en el meu cas, abans del retorn de la majoria! Ei, però si això és un inconvenient (que tampoc he dit que ho fos) ho compensa l'avantatge (que sí que ho és i ho dic) que quan tornes de vacances i la majoria encara hi són pots fer (quasi) tot allò que durant la resta de l'any resulta més difícil: quasi no reps trucades, quasi no reps correus!

Aquests dies, i fins el proper 12 de setembre, la majoria tornen de vacances i amb cada retorn es reprodueix el cerimonial: "què, ja has tornat?", "sí, tot lo bo s'acaba!"...

És tan evident que ha tornat com que no dorm qui respon a la pregunta "ei, estàs dormint?", però aquestes preguntes protocol·làries que ajuden a situar-nos, que ens permeten allargar un xic el regust de la salabror de l'aigua del mar mentre, en l'inevitable preàmbul, ens expliquem quatre pinzellades de les vacances abans d'endinsar-nos, amb més resignació que mandra, en els afers laborals quotidians...

Pels qui ja fa dies que vam tornar de vacances només hi ha una cosa pitjor dels que tornen o tornaran aquests propers dies: els que marxaran, aquests propers dies, de vacances! Aquests treballadors anti-natura que precisament quan la maquinària laboral agafa velocitat de creuer en fan un que resulta que és una ganga i ens fan pam i pipa convençuts que les millors vacances són precisament les que comencen quan les de la resta de mortals, les de la majoria s'acaben!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada