dilluns, 4 de setembre del 2017

El major Trapero, a l'ull de l'huracà


El major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, juntament amb el compte de Twitter dels Mossos, ha estat una de les claus de l'èxit de l'excel·lent comunicació dels Mossos d'Esquadra en relació als atemptats terroristes de Barcelona i Cambrils. El major Trapero va guanyar-se els galons que té i llueix donant al cos (policial) el prestigi i professionalitat que no tothom els hi reconeix.

El zenit de les seves calculades compareixences va ser la que va deixar anar l'aplaudida expressió "Bueno, pues molt bé, pues adiós"; de fet aquest podria haver estat un bon epíleg de les seves aparicions, per allò de deixar-ho (l'exposició pública) en el punt alt.

La comunicació en relació als atemptats s'ha anat enverinant contaminada pel procés (sembla no tenir aturador!) i està essent especialment agra la confrontació entre el departament d'Interior (els Mossos) i el diari El Periódico de Catalunya. El rotatiu, gens "amic" del govern i del seu full de ruta (procés, referèndum...), ha atiat el foc estirant el fil d'una possible comunicació (advertiment) de la CIA als Mossos fins al punt de provocar, amb una portada, la compareixença del conseller d'Interior Joaquim Forn i del major Trapero.

Aquella compareixença de Trapero i Forn em va despertar, també a mi, dos interrogants:

- Realment calia comparèixer per donar resposta, Mossos i Govern, a una portada i informació d'un diari?
Un comunicat possiblement hagués estat més que suficient per fixar la posició i opinió del Govern, doncs amb la compareixença la notícia encara va prendre més volada...

- En cas de considerar necessària la compareixença, calia que fos Trapero qui (també) donés la resposta des del Govern, al·ludint directament al diari i al seu director? Calia que Trapero entrés al drap amb declaracions com "m'hauria agradat que el senyor Enric Hernàndez hagués vingut a la roda de premsa, perquè jo també tinc dubtes", afirmant que El Periódico s’ha dedicat a "desprestigiar els Mossos d'Esquadra i buscar una exclusiva" o, referint-se al director del diari, "qui li ha dictat tot això?"

No sé si des del Govern es va voler estirar, en un error de càlcul, encara més el filó comunicatiu del major Trapero conscients del seu valor a l'alça, a risc d'erosionar-lo embrutant en l'arena política la seva merescuda reputació.

Pel meu gust el Govern hauria d'haver protegit, més que exposar-lo mediàticament, el major Trapero per més que representi un valuós actiu, o precisament per això, perquè és un valuós actiu. I a ningú se li escapa, tampoc al director del diari El Periódico, que és possible que ben aviat (s'apropa l'1 d'octubre) el major Trapero torni situar-se, ell i els Mossos d'Esquadra, a l'ull de l'huracà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada