dimecres, 13 de setembre del 2017

De fet, ja som independents, no?


L'aprovació de la llei del referèndum i de la transitorietat jurídica són, implícitament, una declaració unilateral d'independència! Sí, si fem cas al que aquestes lleis diuen ja hem assolit, de facto, la independència d'Espanya; i si no de tota Espanya sí de la jurídica.

"Aquesta Llei estableix un règim jurídic excepcional adreçat a regular i garantir el referèndum d'autodeterminació de Catalunya. Preval jeràrquicament sobre totes les normes que hi puguin entrar en conflicte, en tant que regula l'exercici d'un dret fonamental i inalienable del poble de Catalunya."

És basant-se amb aquest article de la llei del referèndum que el president Puigdemont pot afirmar, sense que li tremoli el pols, que el Tribunal Constitucional no pot aturar el procés ni el referèndum perquè ja hi ha una nova legalitat catalana.

Al president Puigdemont li reconec la valentia alhora que em sorprèn que passi per alt un petit detall: li agradi o no, m'agradi o no, aquesta nova legalitat catalana és avui, de facto, il·legal.

La nova legalitat catalana no només vulnera l'espanyola, fet d'esperar, també ha vulnerat la pròpia catalana, la que ha emanat del propi Parlament català en un procés d'aprovació que ha escanyat el normal funcionament del Parlament de Catalunya passant per unes dreceres democràtiques com a mínim discutibles, i a fe que s'han discutit!

Si la llei del referèndum preval jurídicament sobre totes les altres, senyal que ja som independents; entenc que aquesta és la voluntat, aquest és el desig, malgrat la realitat, la realitat jurídica d'avui és que no, que a Catalunya, a la Catalunya d'avui aquesta llei no preval sobre cap altra que la pugui discutir, i aquesta realitat és tan tossuda com la voluntat de qui afirma el contrari.

No, encara no som independents tot i que a vegades amb les ganes de molts pugui semblar-ho; de fet amb això (semblar-ho) de moment pot ser suficient per seguir empenyent en procés., per seguir remant cap a Ítaca.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada