dimecres, 27 de setembre del 2017

"Creueristes" que no són turistes!


Ai els creuers, són tan odiats com estimats!

Odiats per uns, que els perceben com una espècie invasora que, arribada per mar, arrasa tot el que es troba terra endins quan per unes hores la conquereix; estimats per altres, que els veuen com diners amb cames que cames ajudeu-me visiten-mengen-gasten a riuades, les riuades dels qui desembarquen per unes hores avui en un port, demà en un altre...

Aquests pobles flotants que compten per milers els seus esporàdics habitants s'han consolidat com a model turístic i representen avui un important actiu econòmic del sector, al mateix temps que el propi sector en debat la sostenibilitat econòmica i ambiental del model.

Aquests dies políticament convulsos tres creuers, com si fossin les tres caravel·les, centren la nostra atenció, en especial un, decorat amb uns coneguts dibuixos animats. Els tres creuers fan l'agost aquests primers dies de tardor convertits en casernes flotants de la Guàrdia Civil, que semblen haver vingut no per conquerir la nostra terra, com ho feren al seu dia les tres caravel·les de Cristòfor Colom, sinó per reconquerir-la per Espanya davant el risc d'escissió.

Viuen en un creuer, els milers de guàrdies civils, però és evident que no han vingut de vacances...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada