dimecres, 7 de juny del 2017

Gordó (es) resisteix!


L'exconseller de Justícia i (encara) diputat Germà Gordó resisteix i es resisteix a dimitir, a deixar l'acta de diputat, tal i com li han instat directament aquests darrers dies la CUP i ERC, tal i com en seu propi partit, el PDeCAT, li ha demanat suggerint-li fer un pas al costat, com va fer a contracor al seu dia el seu amic i principal mentor, Artur Mas.

Més que un pas al costat Germà Gordó ha decidit, de moment, fer una fugida endavant: abandonar el seu partit (PDeCAT) i grup parlamentari (Junts pel Sí) però mantenir l'acta de diputat al Parlament de Catalunya, passant a ser un diputat no adscrit, proscrit per molts!.

La decisió de Gordó és d'aquelles que no deixen satisfet a ningú, tampoc als que fins fa poc eren els seus companys de partit. Es queixa Gordó, en el comunicat que ahir va fer públic, que "la situació d’investigats en la qual es troben altres electes del meu partit, als quals no se’ls qüestiona" no se li apliqui també a ell, trobant incomprensible aquest, per ell sorprenent, canvi de criteri.

Aquesta tempesta política, els núvols de la qual feia temps es veien a venir, va començar el divendres passat quan el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va obrir una investigació contra Germà Gordó per la seva presumpta participació en el cas 3%, la suposada trama de pagament de comissions a Convergència a canvi d'adjudicacions d'obra pública.

El divendres passat el PDeCAT i el mateix Gordó van "acordar la seva baixa com a membre de la Comissió de Justícia del Parlament i, per tant, la seva presidència", sense anar més enllà, tot i que el mateix divendres a la tarda Marta Pascal, Coordinadora General del PDeCAT, ja li assenyalava la porta de sortida...

Germà Gordó no només s'aferra a la seva presumpció d'innocència, sobretot s'aferra al càrrec i veurem fins quan resisteix. El càrrec no és menor, doncs li dóna la condició d'aforat!

Que els partits de l'oposició vulguin que dimiteixi entra dins allò previsible, també que de fa temps li estigui exigint la CUP; ERC ja no pot mirar cap a un altre costat i també, des de divendres, considera que ja no cal seguir salvant el diputat Gordó, sobretot perquè forma (formava) part del mateix grup parlamentari, Junts pel Sí; el que sobretot sorprèn, i no només a Germà Gordó, és que el seu partit també li exigeixi la dimissió, diuen, pel risc de fer mal al procés... Gordó i la seva innocència no desperten la confiança ni tan sols dels seus fins ahir companys de partit!

Germà Gordó ha esdevingut un diputat encara més incòmode, doncs ara va per lliure; la seva condició de no adscrit no hauria de passar factura a cap de les previsions del govern i de Junts pel Sí (més la CUP) pel que fa al procés i el referèndum, però que passi al grup mixt no el desvincula (ni a ell ni al seu ex-partit) dels errors i els pecats que hagués pogut cometre en favor de Convergència, en cas que es demostri que els hagués comès, naturalment...

Germà resisteix, Gordó s'atrinxera!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada