dilluns, 5 de juny del 2017

El bilardisme de Donald Trump


Carlos Salvador Bilardo és un exjugador i entrenador argentí que té entre els seus èxits esportius el Mundial de Futbol de 1986 que va guanyar l'Argentina de Maradona que ell entrenava.

A Espanya, però, a Biladro el coneixem especialment pel que va passar un llunyà 6 de febrer de 1993 a Riazor, en un partit entre el Deportivo de la Corunya i el Sevilla FC que aleshores ell dirigia. Maradona també jugava en aquell Sevilla!

En una acció al terreny de joc Maradona i un jugador rival van topar i el fisioterapeuta del Sevilla va saltar al camp per atendre l'argentí; veient que Maradona es recuperava bé va decidir atendre el jugador del Deportivo, que havia sortit més malparat del xoc i sagnava.

Veient l'escena Carlos Salvador Bilardo va començar a escridassar, fora de sí, el seu fisioterapeuta: "¡Domingo, Domingo, a Diego, a Diego!", referint-se a Maradona i seguint cridant dirigint-se a la seva banqueta es seguia desesperant: "en vez de agarrar a Diego, agarra al otro. Me quiero morir, me quiero morir". Bilardo, cada vegada més encès seguia cridant desesperat: "Los de colorado son los nuestros" i finalment va dir aquella lamentable frase per la que finalment el recordem: "¡Písalo, písalo! ¡Al enemigo, ni agua!"

Bilardo és, naturalment, molt més que aquell lamentable i desesperat "písalo!", però no he pogut evitar pensar en en ell i aquesta anècdota en veure la declaració en la que Donald Trump va certificar que els Estats Units abandonen els acords de París per la lluita contra el canvi climàtic.

Donald Trump fins i tot ha anat més enllà de Carlos Salvador Bilardo: a l'enemic ni aigua, a l'amic tampoc; la vol tota per ell!

Així és com Trump vol tornar a fer gran Amèrica; en el fons Trump vol uns Estats Units d'Amèrica a imatge i semblança seva: God bless America!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada