dimecres, 21 de juny del 2017

La plurinacionalitat del PSOE de Pedro Sánchez


Diuen que segones parts mai són bones, però la de Pedro Sánchez al capdavant del PSOE podria ser-ho, vist el final de la primera.

Pedro Sánchez ha bastit una executiva federal a prova de traïcions, després del cop d'estat que li va propinar la primera en aquell conspirador comitè federal.

I amb la mateixa determinació que ha configurat una executiva a imatge i semblança seva vol fer-ho també amb el conjunt del partit, o si més no amb alguna de les seves línies mestres.

Una de les línies és el viratge, ni que sigui uns graus, a l'esquerra per mirar de guanyar el terreny perdut, o cedit, a Podemos: de nou el puny alçat, de nou la Internacional! Una altra és el reconeixement, amb més o menys fortuna, amb més o menys adjectius (cultural?), de la plurinacionalitat.

Davant la uniformitat nacional propugnada i atiada pel govern del Partit Popular (allò d'espanyolitzar els catalans), seguida massa vegades, per acció o omissió, pel PSOE ara Pedro Sánchez cerca marcar majors distàncies amb el PP per aquest flanc sense que això es tradueixi, però, en l'acceptació del referèndum...

No, ni el PSOE ni Pedro Sánchez, tampoc el PSOE de Pedro Sánchez han dit mai que estan a favor del referèndum, encara menys de la independència; em sorprèn que hi hagi tanta gent (independentistes i d'esquerres) que es sorprengui i es lamenti quan Pedro Sánchez es mostra contrari al referèndum i a la independència, com si mai n'hagués estat partidari!

No, l'aposta de Pedro Sánchez, i veurem si també de tot el PSOE, és la reforma federal de la Constitució, una reforma molt en la línia que planteja el PSC i que aporti un major reconeixement nacional a Catalunya, per allò de millorar-ne l'encaix.

Sí, ja sé que pels independentistes el PSC, el PSOE, Pedro Sánchez i el federalisme fan tard, però si Pedro Sánchez ja va morir (políticament) una vegada pel "No es No", sembla disposat a fer-ho de nou per la plurinacionalitat, ni que sigui la que, de moment, defensa!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada