dimarts, 13 de juny del 2017

Traïdors!


No crec que Pep Guardiola escrivís de puny i lletra tot el que va dir aquest passat diumenge en l'enèsima posada en escena del procés i pel referèndum; tampoc ho fa el Rei d'Espanya quan pronuncia el seu discurs de Nadal. Però com el rei, estic convençut que Pep Guardiola subscriu fil per randa tot el que va llegir, comes incloses.

El seu discurs, més per al gaudi dels convençuts que per a convèncer els indecisos, ha aixecat les ires i baixes passions de molts, que el consideren i consideraran ja per sempre més un traïdor, ell que havia vestit "la roja", fins i tot dut el braçalet de capità.

A una i altra banda del conflicte el procés, malauradament, creix pels extrems, aquells que paradoxalment s'acaben tocant, i genera traïdors a la mateixa velocitat que avança. Bona mostra en són les recents pintades aparegudes en alguna seu del PSC.

Davant l'elevat risc d'esdevenir un traïdor, per una o altra banda, convé recordar-ne el significat, doncs em sembla que en la immensa majoria d'acusacions aquestes són, a banda de gratuïtes, terriblement injustes. Traïció: "violació de la fidelitat que hom deu a algú o a alguna cosa".

Curiós que els qui acusen de traïdor a Pep Guardiola, com de traïdors als socialistes, considerin que és precisament a ells a qui deuen fidelitat., com si els hi haguessin jurat, o promès alguna vegada! Que poc toleren alguns la discrepància, que pobre s'ha tornat el debat polític, quanta miopia, amb perdó pels miops: cal recordar altra vegada que no són les idees el que cal respectar sinó les persones?!

Preventivament us adverteixo que no em consta deure a cap de vosaltres cap fidelitat política o ideològica. Al capdavall jo, com vosaltres, només em puc trair a mi mateix...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada