dijous, 9 de març del 2017

El pitjor Barça... de la història?


Això del Barça és desesperant! Ha arribat el punt que ja ni tinc ganes de veure els partits que retransmeten a la televisió doncs el guió quasi sempre és el mateix: poca intensitat, moments de desconnexió i derrota!

I el joc és especialment preocupant a Europa, on el nivell és més exigent que a la lliga espanyola, on el Barça encara pot mantenir-se en una zona prou còmode, encara que no privilegiada. A Europa el Barça s'hi passeja amb un joc depriment, noquejat per encara no sé quin cop, o potser per una sèrie de cops que, més aviat que tard, el deixaran KO! A Europa el Barça és una agonia!

Entre els factors que expliquen aquesta mala temporada hi ha l'entrenador nou, a risc que esdevingui, com el Tata Martino, en un simple entrenador de transició; un entrenador nou necessita un període d'adaptació al club i, alhora, cert temps per a configurar el seu propi equip; les lesions, un altre drama, han dificultat l'estabilitat d'una plantilla que, en aquest cas, en aquest esport, és del tot necessària! Lesions especialment en el perímetre, en els que han d'aportar anotació; un tercer factor són els fitxatges, els de planificació, els d'inici de temporada, i els d'urgència, fruit de les múltiples lesions; en cap cas ni uns ni els altres han donat el rendiment esperat.

I així anem, així ens va! El Barça de bàsquet és un equip feble mentalment, amb grans jugadors que no brillen i amb un equip sense rumb; li manca un líder natural a la pista i el crèdit que semblava tenir l'entrenador, i que sempre mereix d'inici, sembla més que esgotat!

L'equip ha rebut sancions econòmiques pel seu "baix rendiment" i ara fins i tot es plantegen incorporar la figura d'un psicòleg esportiu. La temporada es fa feixuga, especialment a Europa, on precisament aquesta temporada s'ha estrenat un sistema de competició més llarg, una lliga que al Barça se li fa molt llarga, i que ni tan sols aprofita per entrenar la intensitat en el joc. A la lliga espanyola res està perdut, però, com també va passar a la Copa del Rei, res sembla que es pugui guanyar.

Per guanyar títols cal ser constant en les victòries, mantenir una certa regularitat, i el Barça de bàsquet enguany no sembla capaç de guanyar-ne cap! El pitjor Barça de bàsquet de la història? Sinó el pitjor, de moment i sobretot a Europa, dels pitjors! I no sembla que la direcció esportiva tingui massa traça, de moment, en redreçar la situació, ja no per aquesta temporada, sinó per les següents!

Això del Barça de bàsquet és desesperant...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada