dimarts, 23 de febrer del 2016

Mobilitzats


En el primer dia de la gran setmana de la mobilitat tecnològica de Barcelona la immobilitat dels sindicats de les empreses del transport públic i la mobilitat de la ciutat ha generat un caos que ha afectat més als usuaris quotidians que no als mobilitzats pel congrés.

Les vagues en dies clau són, també i encara, un signe del nostre temps, com ho és també aquest congrés que fa uns anys ens ajuda a prendre (a voltes bona d'altres mala) consciència de com les tecnologies mòbils transformen la nostra vida d'una manera aparentment natural, fins i tot inconsistent, més que no ens pensem: com ens relacionem (com lliguem, com ens comuniquem), com consumim (música, cinema, compres...), com treballem (a distància, des de casa...).  

Internet, les xarxes socials i les noves tecnologies no són allà, són aquí, som nosaltres!
Podem valorar positivament o no la (in)oportunitat de convocar una vaga del transport públic en uns dies crítics a nivell de mobilitat, però sense necessitat d'entrar a valorar les seves reivindicacions, la vaga ens recorda que el seu esperit, la seva exigència i la seva reivindicació com a dret fonamental també va ser, al seu dia, una gran revolució, com ho és aquesta tecnològica que no ha vingut aquí per quedar-se, sinó per transformar-nos!

Congressistes i sindicats mobilitzats copen aquests dies titulars i portades d'informatius, la mobilitat és notícia i ens la trobarem arreu, fins a la sopa! Però arribarà dijous i la vaga i el congrés finaran, els vaguistes tornaran a la feina i els congressistes abandonaran la ciutat...

I ens semblarà recuperar, llavors, la normalitat: seguirem patint els problemes de mobilitat de quasi cada dia (avaries, retards...) i seguirem essent assimilats, per alguns dòcilment domesticats, per les tecnologies mòbils i les empreses que ens les venen, les que diuen que ens fan la vida més fàcil, i a vegades resulta, vés per on, ser veritat!

Per cert, parlant de mobilitat i tecnologies mòbils: per quan la tele-transportació? En el meu cas des del "canvi de lloc instantani" de Bola de Drac, més que de Star Trek, que hi somio!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada