dimecres, 3 de febrer del 2016

Un (arriscat, però necessari) pas endavant


Puc imaginar-me la situació i la conversa:

- Que Mariano, listo ahora para que te proponga como candidato a la investidura?
- Pues mire usted, majestad, ni si, ni no, ni todo lo contrario...

Mariano Rajoy no ha fet el pas endavant, com esperava Pedro Sánchez, ni tan sols un pas enrere ni un pas al costat; ha fet el que millor sap fer, i sol donar-li millors resultats: no fer res!

Gran maniobra d'escapisme quedar-se quiet quan tot es mou, o s'ha de moure... És gallec Mariano Rajoy i ho serà fins al final, i fins a les últimes conseqüències!

Pedro Sánchez, en aquesta segona ronda de consultes al rei Felip VI, ha fet el pas endavant que li demanava a Rajoy, assumint la responsabilitat (i la complicada i complexa empresa) de ser investit president!

No ho té fàcil Pedro Sánchez, ni li posaran fàcil ni dins ni fora del partit, però era necessari que algú fes el pas, si més no per desencallar aquesta sensació d'eterna provisionalitat de l'actual govern en funcions, en el que d'altra banda Rajoy semblava trobar-s'hi prou còmode.

Només el temps, el mes que Sánchez ha demanat per negociar a dreta i esquerra, i la seva capacitat negociadora portes enfora, pacificadora portes endins, certificaran el pas que ha fet com un veritable pas endavant per governar Espanya, o un pas en fals vers l'abisme polític, precisament el pas que de totes totes ha volgut evitar fer Rajoy.

Si fins ara Rajoy taral·lejava, a la seva manera, el "No serem moguts" (del govern) ara Pedro Sánchez comença a ballar els primers compassos del "One Step Beyond"!



Tan de bo trobi, més a l'esquerra que a la dreta, bons companys de ball!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada