dijous, 11 de febrer del 2016

Apagar la ràdio

Jo també faig ràdio, però avui sobretot parlo de la ràdio que no escolto!

M'agraden els Stones, el futbol, les ciències i la televisió, però sóc més dels Beatles que dels Stones, més de bàsquet que de futbol, més de lletres que de ciències, més de ràdio que de televisió!

M'encanta la ràdio, però tranquils, no em dedicaré ara a lloar-ne les qualitats, allò de la proximitat, la immediatesa, la portabilitat i com de bé que combina amb altres activitats: llevar-se, cuinar, conduir, caminar... Algú escolta la ràdio només escoltant la ràdio?

Jo era dels que quan em llevava de seguida engegava la ràdio i escoltava les notícies mentre anava fent: dutxar-me, vestir-me, esmorzar... Sí, ho heu llegit bé, era!

Escoltar la ràdio al matí, les notícies per ser més precisos, era part de la meva rutina matutina, com fer el pipí abans d'entrar a la dutxa o rentar-me les dents després d'esmorzar.

Aquesta rutina en va produir una altra en forma de pregunta: "papa, quin temps farà avui?" Sense adonar-me'n em vaig convertir en l'home del temps de casa! És cert que aquesta condició també s'ha consolidat perquè dels de casa sóc el qui està més pendent de la predicció meteorològica per motius que ara tampoc venen al cas...

Un matí, però, vaig apagar la ràdio, o per ser més precisos, no vaig engegar-la! No va ser un descuit, sinó una decisió premeditada, presa conscientment. Havia notat que, en el meu cas, el preu d'anar a treballar ben informat, també sobre la predicció meteorològica, era fer-ho més estressat, amb un excés d'informació (i la necessitat de processar-la) que m'ennuvolava el cervell i m'espessia les idees.

Vaig apagar la ràdio i, ho reconec, els meus matins van millorar! La ràdio m'encanta i quasi no hi ha dia que passi que, en algun moment, no escolti la ràdio, però la ràdio, com la televisió o el telèfon mòbil, també té un botó per apagar, justament el mateix que fem servir per engegar-la!

Sí, ja sé que demà passat, 13 de febrer, és el Dia Mundial de la Ràdio i sembla que més aviat hauria d'animar-vos a escoltar-la tothora, però com tot, la ràdio també s'ha d'aprendre i saber escoltar!

Per cert, vaig apagar la ràdio però a casa al matí em segueixen preguntant "papa, quin temps farà avui?"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada