dimecres, 10 de febrer del 2016

Dimecres de Cendra

Una de les comparses de lladres del carnaval de Sarrià de Ter. Foto: Ràdio Sarrià

D'entre les diferents comparses que enguany van amanir el Carnaval de Sarrià de Ter n'hi havia dues de lladres, caracteritzats amb les seves samarretes de ratlles (horitzontals, les verticals són per quan els tanquen a la presó!), pantalons negres, gorra de llana al cap i un antifaç per ocultar la identitat!

No sé si atrevir-me a deduir que aquesta coincidència (dues comparses de lladres) té una relació directa amb l'allau de robatoris que darrerament ha sofert el meu poble, ja que també hi havia dues comparses de Pac-Man i els seus fantasmes, i no sabria a què atribuir llavors el motiu de la duplicitat d'aquesta altra coincidència.

Però ja sabem que per Carnaval tot s'hi val, i si del que es tracta és de riure'ns de nosaltres mateixos, fins i tot de les nostres misèries i desgràcies, doncs benvingudes siguin les comparses i el bon humor!

De fet penso que ja va estar bé, doncs si les "chirigotas" de Cadis fan mofa de tot i de tothom, prenent el pols a l'actualitat, perquè no podem fer-ho també al Carnaval de Sarrià de Ter?

Però avui, Dimecres de Cendra, oficialment s'acaba la broma i amb l'enterrament de la sardina enterrem també el Carnaval, que va començar dijous gras! A l'escola recordo que fins i tot cremàvem el Rei Carnestoltes, reduint-lo a cendres com les d'aquest dimecres, tot i que les del Dimecres de Cendra tenen un origen diferent!

Avui, primer dia de Quaresma i abans, tradicionalment, primer dia també del dejuni i l'abstinència, s'acaba la broma tot i que les cercaviles de celebracions del Carnaval s'allargaran encara al llarg d'aquest proper cap de setmana.

S'acaba la broma i, bromes a part, el cert és que la seguretat és una de les qüestions que més preocupa als veïns i veïnes de Sarrià de Ter.

La picaresca va mutant i ara els lladres, els de debò, també es disfressen de comercials, venedors i d'altres passavolants que cerquen qualsevol excusa per picar el timbre, trucar la porta i ullar cases, pisos i inquilins per prendre mides i mesures per calibrar l'oportunitat d'un furt, d'un robatori, d'un atracament!

Les bromes fan gràcia fins que, pel motiu que sigui, deixen de fer-ne... És per això que festivament celebrem amb alegria el Carnaval, també amb la disfressa de lladres amb comparsa duplicada, però amb els lladres de veritat bromes les justes!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada