dissabte, 22 de març del 2014

#MinutsMusicals del 1974 amb "Annie's Song" de John Denver


John Denver és una referència inevitable de la música folk i country americana, amb una sèrie de cançons de grans èxits com "Leaving, On a Jet Plane", "Take Me Home, Country Roads", "Sunshine On My Shoulders" o la cançó d'avui, "Annie's Song", publicada l'any 1974.

Tot i que la seva carrera musical va començar a finals dels anys seixanta i es va prolongar fins als anys noranta del segle passat va ser als anys '70 quan va viure el seu màxim esplendor com a cantant, acompanyat també d'una imatge molt característica: cabell llarg i ros, camises llampants i ulleres rodones.

"Annie's Song" és una cançó que John Denver va escriure per la seva dona, Annie Martell, i que va publicar dins el disc "Back Home Again" publicat el mateix any 1974.

La cançó va ser número 1 a les llistes d'èxits d'Estats Units al mes de juliol, essent la seva segona cançó en assolir aquesta fita, després de "Sunshine on My Shoulders", número 1 a les llistes americanes aquell mateix any. "Annie's Song" també va arribar al número 1 a les llistes d'èxits de Canadà, Irlanda i Anglaterra.

"Annie's Song" és una oda a la seva dona, una bonica cançó d'amor (tot i que als anys '80 es van divorciar) que conté frases com aquestes:

Tu omples els meus sentits
com una nit al bosc
com les muntanyes a la primavera,
com un passeig sota la pluja
(...)
Vine i deixa'm estimar-te
deixa que t'ofereixi la meva vida
deixa'm ofegar-me en el teu somriure
deixa'm morir en els teus braços"

Gaudiu-la!



Annie's Song

You fill up my senses
Like a night in a forest
Like the mountains in springtime
Like a walk in the rain
Like a storm in the desert
Like a sleepy blue ocean
You fill up my senses
Come fill me again

Come let me love you
Let me give my life to you
Let me drown in your laughter
Let me die in your arms
Let me lay down beside you
Let me always be with you
Come let me love you
Come love me again

You fill up my senses
Like a night in a forest
Like the mountains in springtime
Like a walk in the rain
Like a storm in the desert
Like a sleepy blue ocean
You fill up my senses
Come fill me again

John Denver

També podem veure John Denver interpretar la cançó en directe, anys més tard, ja allunyat de l'estètica dels anys '70... però amb la mateixa passió!



John Denver va morir l'any 1997 en un tràgic accident d'aviació mentre sobrevolava, en solitari, la costa de Califòrnia.

Gran amant de l'aviació i pilot experimentat la seva mort no deixa de tenir un punt dramàtic si tenim present que precisament el seu pruimer gran èxit va ser la cançó "Leaving On a Jet Plane", cançó que acaba amb aquestes premonitòries paraules:

"Cause I'm leavin' on a jet plane
Don't know when I'll be back again
Oh baby, I hate to go"



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada