dilluns, 24 de març del 2014

El #RealMadrid - #Barça... el #futbol és així!

Sí, el futbol també és així! Imatge,. Roger Casero
El futbol és així: si una jornada guanyes toques el cel amb la punta dels dits de la mà... però si perds et cremes les puntes dels dits del peu amb les flames de l'infern! El futbol és així!

Ahir el Barça es va avançar, com feia jornades que no feia fora de casa en la Lliga, al duel contra el Real Madrid amb un gran gol del gran, i darrerament inspirat cara a gol, Iniesta després d'una assistència de Messi.. el futbol és així!

Però en pocs minuts el Real Madrid, que és dels que difícilment perdona, que té una davantera (la BBC, li diuen) letal, va capgirar el resultat amb dos gols de Benzemà i es va situar amb un 2-1, per desesperació de la "culerada" i gaudi de l'afició "merengue", situant, segons ells, "les coses al seu lloc!" El futbol és així!

Però just abans d'acabar la primera meitat Messi va fer de Messi i va empatar el partit aprofitant un rebot dins l'àrea, amb una jugada "marca de la casa" driblant i xutant envoltat de jugadors blancs que, impotents, van veure com l'argentí no només igualava el matx sinó que es situava com el màxim golejador històric dels "derbis" entre Barça i Real Madrid... el futbol és així!

A l'inici de la segona part, després d'un cert domini del Barça, un penal inexistent (falta sí, però fora de l'àrea) va permetre sumar un gol més a un desaparegut Cristiano Ronaldo i sobretot tornar a situar el Real Madrid, per segona vegada, per davant en el marcador... el futbol és així!

Però minuts més tard Neymar va provocar un penal (d'aquells que generen polèmica i debats nocturns televisius) provocant no només la pena màxima, també l'expulsió de Sergio Ramos! Penal que va permetre Messi fer seu segon gol i, de nou, empatar el partit! El futbol és així!

I a les acaballes del partit mentre Iniesta intentava driblar dins l'àrea a Carvajal va aparèixer amb força Xabi Alonso que, amb un cop sec amb els genolls, va fer caure el jugador manxec: penal! Messi va transformar-lo amb un xut potent i col·locat  per (1) avançar de nou el Barça i (2) signar el seu primer "hat trick" al Bernabéu! El futbol és així!

La treballada victòria del Barça d'ahir li permet, avui, reenganxar-se a la lluita per la Lliga com a mínim fins a la propera jornada... I al Real Madrid treure de nou la "cançó de l'enfadós" de les decisions arbitrals, que "com sempre" contra ells el Barça acaba amb un jugador més i que "hi ha algú" (referint-se a l'estament arbitral) que no només no vol que el Real Madrid guanyi, sinó sobretot que el Barça no perdi... El futbol és així!

Sense que res encara sigui definitiu qui ahir també va guanyar el "derbi" Real Madrid - Barça sense jugar-lo va ser l'Atlético de Madrid, que es situa novament líder, tot i que de manera provisional. El futbol és així!

Jo fa molts anys que ho tinc clar i ja no m'hi resisteixo: si el futbol apassiona és, simplement, perquè el futbol és així!

I sí, també: el futbol és així de la mateixa manera que el Barça és el Barça!