dimarts, 4 de març del 2014

En record de Ricard Herrero, alcalde referent en participació ciutadana!

Ricard Herrero, amb Consol Cantenys i Pia Bosch en un acte del PSC de l'any 2008. Foto: Roger Casero
El passat diumenge 2 de març ens va deixar Ricard Herrero, militant socialista que va ser alcalde de Santa Cristina d'Aro entre el 2001 i 2011 i president del Consell Comarcal del Baix Empordà entre 2003 i 2011.

Per mi parlar de Ricard Herrero és parlar, sobretot, de democràcia participativa, de participació ciutadana, de pressupostos participatius!

Santa Cristina d'Aro amb Ricard Herrero com a alcalde i Joan Bou com a regidor d'Hisenda i Participació va esdevenir un municipi referent i model en participació ciutadana i pressupostos participatius; recordo haver assistit en alguna de les jornades que organitzaven i en les que vaig aprendre molt!

Van ser ells, el tàndem Ricard Herrero - Joan Bou, qui precisament em van motivar a preparar i aprovar el primer reglament de participació ciutadana de Sarrià de Ter, l'any 2006.

Amb Ricard Herrero també vam parlar, i molt, de serveis socials! Recordo especialment una jornada sobre polítiques socials del PSC de les comarques gironines. Però també n'havíem parlat molt anys abans, essent ell president del Consell Comarcal de la Selva i jo portaveu del grup del PSC al Consell Comarcal del Gironès...

Ens ha deixat Ricard Herrero, polític que entre el seu llegat hi ha en majúscules la potenciació i normalització de la participació ciutadana, dels pressupostos participatius, de la democràcia participativa des del món local!

Moltes gràcies Ricard pel teu mestratge, per la teva inspiració!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada