dimecres, 30 de març del 2011

Un salt endavant: El balanç de la feina que hem fet el PSC de #SarriadeTer (II de IV)

De Presentació Roger Casero, candidat a l'alcaldia

Aquests dies publico al bloc el discurs que, amb el títol d'Un salt endavant! vaig escriure per a la meva intervenció en l'acte públic de la meva presentació com a candidat a l'alcaldia.

Ahir vaig publicar la introducció (I de IV) i algunes de les imatges i avui toca  El balanç de la feina que hem fet des del PSC de Sarrià de Ter, balanç que no inclou tot el què hem fet, sinó els punts més destacats i rellevants...

El balanç de la feina que hem fet durant aquests quatre anys:


Fa quatre anys vam fer un pas enrere, però al llarg d’aquests quatre anys ni ens hem quedat aturats ni ens hem quedat enrere, ans al contrari, en moltes ocasions hem estat nosaltres qui hem pres la iniciativa, hem estat nosaltres qui ens hem avançat i hem fet propostes. Durant aquests quatre anys hem estat molt actius, hem “pencat” de debò... La nostra feina potser no ha lluït tant, ho sabem; la nostra ha estat una tasca sorda i constant però no ha estat en va, i estic convençut que donarà els seus fruits.

Arribarà un dia, a Sarrià de Ter, que l’ús de la deixalleria ens permetrà gaudir d’una bonificació de la taxa d’escombraries, com poden gaudir-ne molts dels i les contribuents dels municipis veïns, que també utilitzen la deixalleria comarcal que tenim al nostre poble. Al setembre del 2007 el PSC de Sarrià de Ter ja ho vam proposar, i així ho hem demanat succesivament cada any, cada mes de setembre, en la modificació de les ordenances fiscals. I així ho seguirem proposant, i així ho aprovarem nosaltres si governem. Vam tenir l’oportunitat de fer-ho al 2007 i ara, molts dels pobles que en fan ús i apliquen aquesta bonificació ens han passat per davant!


Hi ha hagut altres propostes que hem fet que han quedat, de moment, en no res, ja que no han rebut el suport del govern: la del Pla Educatiu d'Entorn n'és un altre exemple, i ens hagués reportat finançament per a la realització d'activitats educatives i esportives.

Aquestes darreres setmanes, mesos a tot estirar, s'ha iniciat, amb un evident retard de com a mínim dos anys,el procés participatiu vinculat al POUM. Una de les conclusions que es van extreure del primer taller participatiu, celebrat el passat mes de febrer, és la necessitat de fer una reserva de terreny per a la construcció d'una nova escola d'infantil i primària a Sarrià de Ter. Doncs bé, al juny de l'any 2008 el PSC de Sarrià de Ter ja ho proposàvem i ho vam manifestar en un comunicat de premsa amb aquest titular: “El PSC proposa que amb el PUOM s’ampliï l’espai d’equipament del CEIP Montserrat per fer-hi l’ampliació i que es faci una reserva de terreny per una segona escola”. És a dir, al 2008 no només instàvem que es tramités el POUM, del qual ja en parlaré més endavant, sinó que ja manifestàvem la necessitat d'una segona escola. No som pas visionaris, simplement coneixem les necessitats de Sarrià de Ter, les vostres necessitats.

L'any passat es va inaugurar la pista poliesportiva del Pla dels Vinyers; la seva construcció era una de les 10 propostes de millora que el nostre grup municipal va fer durant el període d'exposició pública del MIEM (Mapa d'Instal·lacions Esportives Municipals). De les 10 propostes 9 es van descartar, però aquesta, que també la va presentar l'AAVV del Pla de Vinyers, es va incloure al MIEM i finalment es va poder construir amb finançament del Fons Estatal d'Inversió Local. Vam ser nosaltres qui va situar a l’agenda política la necessitat de fer aquesta pista poliesportiva al Pla dels Vinyers, doncs el govern no la contemplava en la proposta inicial del MIEM. Quan la nostra feina no és sorda, els resultats són positius i són en benefici de tothom.

Actualment Sarrià de Ter està en obres; o més ben dit, ens hi fan obres, grans obres! Les grans infraestructures, l'ampliació de l'AP7 i el túnel del TGV s'estan construint, no sense generar-nos, sense generar-vos, múltiples molèsties. Des de fa dos anys des del PSC de Sarrià de Ter que reclamem que la reurbanització del sector de la Plaça de Can Nadal, el carrer del Bosc i la pujada de Sarrià de Dalt es faci conjuntament, en un sol projecte conjunt d'ADIF i Abertis, responsables d'ambdues obres,, harmonitzant tot l'espai i trobant la millor solució per la pujada a l'escola i l'església de Sant Pau, a Sarrià de Dalt. Però finalment no ha estat així i ADIF ha fet el seu projecte per la Placa de Can Nadal i Abertis farà el seu pels carrers de Sarrià de Dalt i del Bosc. La nostra proposta requeria una major negociació política, requeria que el fos el govern municipal qui posés les condicions.

I són moltes més les propostes que hem fet: que el Coro i la biblioteca romanguin oberts tot l'estiu; les biblioteques no poden fer vacances, la lectura no fa mai vacances, és un servei públic que s’ha de mantenir obert tot l’any! Aquest serà un dels nostres compromisos. També vam proposar l’elaboració d’un decàleg pel foment dels valors en l’àmbit educatiu i esportiu o la creació d’un premi local en els Premis Literaris Sant Jordi de Sarrià de Ter...

Des de la oposició hem estat crítics, molt crítics, amb algunes decisions de l'equip de govern: la gestió econòmica o la cessió d'espai municipal al Consell Comarcal del Gironès pel Centre de Visitants; al cap i a la fi en moltes coses tenim programes i prioritats diferents, però sobretot aquests quatre anys el PSC de Sarrià de Ter hem estat molt constructius i hem aportat moltes propostes i millores. La majoria no s'han pogut realitzar, però la feina, la proposta queda i moltes d'elles són encara realitzables.

I demà, la valoració del govern...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada