dimarts, 1 de març del 2011

La prohibició del gir a l'esquerra, una metàfora del govern de #sarriadeter


Tot just sortint del Pont de l'Aigua que uneix (o separa, segons convingui...) les ribes del Ter de Sarrià de Ter i el Pont Major (Girona) hi ha, entre d'altres indicadors, dos senyals clars i diàfans:
  • La prohibició de girar a l'esquerra
  • La indicació que hom pot bé seguir recte, bé girar a la dreta per enfilar el carrer Major de Sarrià de Ter

Però malgrat el senyal les infraccions són diàriament freqüents i molts conductors, potser seguint l'hàbit, però ben segur segur fent cas omís a la senyalització horitzontal que prohibeix el gir, giren igualment a l'esquerra, fent via cap al carrer Josep Flores.

Vagi per endavant que qui obra malament és qui no respecta els senyals, qui malgrat la prohibició, segueix girant a l'esquerra a la sortida del Pont de l'Aigua cap al sector industrial paperer de Sarrià de Ter.

Però el govern municipal em sembla que també té alguna responsabilitat sobre aquest afer. Fem memòria:

Mesos enrere el govern municipal va decidir prohibir aquest gir a l'esquerra, fisn aleshores permès. Fins aquí cap problema, ja que qui vulgui accedir al sectir industrial paperer o en en primer tram del carrer Josep Flores, pot fer-ho des del nou giratori de la Via Augusta, a pocs metres del Pont de l'Aigua...

Els primers dies de prohibició del gir a l'esquerra el govern va col·locar uns cons, d'aquells petits i taronges, per senyalitzar sobre l'asfalt la prohibició del gir i, sobretot, barrar el pas. Dia sí, dia també, els cons anaven desapareixent, i la policia local els anava reposant...

Com jo molts vam pensar que aquella era només una senyalització temporal, a l'espera de la instal·lació d'una barrera física més estable, amb aquells cons verds (anomenats "sevillanos" que es subjecten al ferm i que tenen certa flexibilitat)

I sí, encara s'està a l'espera de la instal·lació d'aquests cons verds, però entre tant, la policia local s'ha cansat de posar-hi els cons provisionals i, suposo, sobretot s'ha atipat de comprar-ne... I qui dies passa, mesos (no anys, en aquest tema) empeny, i sense una solució definitiva no arriba... Des del grup municipal del PSC de Sarrià de Ter hem preguntat sobre la qüestió i reclamat una solució en els dos darrers plens de novembre de 2010 i gener de 2011 i el govern s'ha excusat dient que el problema la titularitat del carrer Josep Flores, que és de la Generalitat (encara no s'ha recepcionat) i sembla que des de Sarrià de Ter no podem instal·lar els "sevillanos".

Dies enrere publicava una d'aquestes fotos a Twitter tot comentant: @RogerCasero: Què espera el de per pendre mesures? El @ fa temps que les demanem!

I jo em pregunto: tan complexe és aquest conflicte que costi tan trobar-hi una solució? Per mi la qüestió és molt clara:
  • O es manté la prohibició del gir a l'esquerra i s'impedeix el pas
  • O es retiren els senyals de prohibició i es permet el gir a l'esquerra

Aquesta cruïlla, amb la prohibició del gir a l'esquerra, és tota una metàfora del govern municipal de Sarrià de Ter: pren decisions, només faltaria, però s'equivoca en els detalls i cau en la deixadesa... Aquest n'és un exemple més...

O la metàfora és sobre el gir a l'esquerra que voldran evitar?...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada