dilluns, 25 de gener del 2010

Contingut de la reunió informativa del PSC de Sarrià de Ter sobre el conveni pel Centre de Visitants del Gironès

Aquesta és la presentació en power point de la reunió informativa que vam fer el PSC de Sarrià de Ter aquest divendres passat.

Per anar posant les coses al seu lloc, en poques paraules podem ben afirmar que aquesta cessió gratuïta de 1.081 m2 de l'Ajuntament de Sarrià de Ter al Consell Comarcal no és precisament gratuïta... A Sarrià de Ter ens surt molt cara!

Destacaria sobretot les intervencions del públic que vam recollir:

TORN OBERT DE PARAULES

(extracte de les intervencons del públic)‏

El conveni de cessió preveu algun tipus de compensació econòmica del Consell Comarcal a Sarrià de Ter? Ens compensaran la recollida d'escombraries?

Com a veí de Sarrià de Ter què m'aportarà a mi el Centre de Visitants del Consell Comarcal?

Cedint aquest espai perquè el Consell Comarcal hi faci el seu projecte penso que perdem la capacitat de decidir, en el futur, què volem fer amb aquest equipament per Sarrià de Ter. Podriem considerar la cessió una malversació de fons públics.

Jo també felicito el Consell Comarcal. L'operació li surt rodona: volia un Centre de Visitants de 4.000.000 d'euros i al final en tindrà un de 2.900.000 euros, aportant-hi menys de 450.000 euros, aportant Sarrià de Ter gran part dels diners que no vindran d'europa.

Sembla que el govern no farà marxa enrere. Què podem fer els veïns i veïnes per aturar aquesta cessió de 1.000 m2 valorats en 2 milions d'euros?

I la resposta final resumida que hi hem escrit, a la darrera diapositiva:
Des del PSC de Sarrià de Ter us animem a presentar la instància per demanar que el govern informi públicament i de manera oberta d'aquesta operació, també per fer-li sentir que una decisió d'aquesta importància política, social i econòmica no es pot prendre d'esquenes i d'amagat del poble.

--------------------------------

pd: sobre el Centre de Visitants del Gironès també he escrit, en aquest bloc, els següents apunts:

2 comentaris:

  1. Considero que no cal que la gent del poble coneguem els detalls de la gestió del dia a dia del poble.
    Però aquest cas és diferent. S'està decidint el FUTUR DEL POBLE, el futur de molts metres d'equipaments que ni jo ni els meus fills gaudirem, ni podrem decidir res sobre la seva gestió. Ho trobo un greu error per part del govern de Sarrià, un malbaratament de fons públics i una solució fàcil per enllestir ràpid uns espais que havien de ser del poble.
    Mentre uns es pengen medalles per la gran oportunitat que significa el Centre de Visitants Comarcal pel nostre poble, i la oposició local s'aferra a criticar-ho, els veïns ens lamentem del preu que haurem de pagar com a poble.
    Mentre alguns fan referèndums per decidir el futur del país, altres ja han oblidat què és la participació ciutadana i ja no els preocupa la opinió del poble.
    Què passa amb els usos que hi havia previstos en aquest espai? Que potser sobràven metres?
    Quins beneficis reals, que jo no sóc capaç de veure, hi ha darrera aquest projecte? Per què s'han fet els tractes amb el Consell amb tant secretisme? Per què no s'ha informat a la població, com es va fer a altres llocs, quan el Centre havia de ser a casa seva? Quin document ha recollit mai la necessitat de crear un punt d'acollida de visitants al poble? Quina Agenda 21 Local, quin Programa Electoral, quin Pla Estratègic Municipal?
    Alguns dels habitants del Sarrià del futur, volem tenir equipaments adequats a les nostres necessitats, i dubtem sobre els beneficis reals d'aquest projecte. No volem decisions precipitades, no volem errors que comprometen el nostre futur!
    Si aquest és el poble que volem, heu pensat com el voldrem d'aquí a uns anys?

    ResponElimina
  2. Benvolgut anònim,
    quan el govern compara el Centre de Visitants amb la Facultat de Medicina perd totalment la perspectiva; el de la Facultat és un projecte explicat abastament abans de prendre cap decisió (l'alcalde Pichardo ho va anunciar a l'estiu del 2006) i el conveni amb la UdG no es va signar fins després de les eleccions municipals ja amb el nou govern.

    Efectivament aquest és un projecte que s'ha aprovat sense que se'ns informés i que ara haurem de fer mans i mànigues (entre elles criticar-ho des de l'oposició, però sobretot aportar informació) per tirar-ho enrere, fet que només veig possible si la població, els veïns i veïnes, reaccionem.

    De fet aquest és un conveni que ni tan sols ha aprovat el Ple... El més trist és que a nosaltres ja no ens sorprèn aquesta actitud del govern...

    Gràcies per haver-te aturat un moment al meu bloc i per prendre't la molèstia de fer-hi el comentari.

    Atentament.
    Roger

    ResponElimina