dimarts, 17 de novembre del 2009

Rajoy, a bodes em convides...


Deia Rajoy aquest passat diumenge, dia 15 de novembre a Barcelona a la clausura de la convenció del PP: "Siempre me han tratado bien en Catalunya, pero luego me votan poco. Voy a hacer un esfuerzo para que esto cambie".

I l'esforç sembla que és, pel que també va dir, és que els catalans que encara no es creuen que el PP i el PSOE i/o el PSC s'assemblen se n'acabin convencent. És a dir, va transmetre allò que en sectors independetistes es diu tot sovint: el PSC és el PSOE i el PSOE=PP.

Rajoy, lluny de voler projectar el PP que fa por (si tu no hi vas, ells tornen...), volent exportar el pacte a la basca va insinuar-se molt explícitament davant la possibilitat de jugar en la governabilitat de Catalunya després de les properes eleccions al Parlament de Catalunya: "Tendremos un papel protagonista en el cambio hacia la eficacia, la moderación y la concordia".

Naturalment Rajoy diu el què ha de dir, però no fa el què ha de fer... I si vol tornar a ser paper clau en la governabilitat del País, com ja va ser-ho temps enrere, primer ha de sumar molts més diputats al Parlament de Catalunya (aunque luego me votan poco), i després, si les sume li surten, buscar qui vulgui sumar amb ells...

I en aquesta qüestó el PSC, per veu i boca de José Zaragoza, ha estat clar: "Però quina broma és aquesta?... és impossible que entendre'ns amb el PP; és l'antítesi del què nosaltres defensem per a Catalunya i per a Espanya... Mai, mai, mai (pactarem) amb el PP. No governarem amb els populars ni acceptarem els seus vots"

La reposta de CiU, a tenor del titular i notícia de La Vanguardia obre les declaracions de Mas, no mostren ni molt menys la contundència de José Zaragoza: Mas no descarta gobernar con el apoyo del PP si CiU no obtiene la mayoría absoluta.

Rajoy ha vingut a Catalunya a sembrar dins i fora del seu partit; espera tornar, algun dia, per felicitar l'Alícia no només pels bons resultats, sinó pel paper clau que, al seu entende i desig, tindrà el PPC a les properes eleccions al Parlament de Catalunya... Veurem quins fruïts (saborosos o enverinats!?) recollirà...

Rajoy ha vingut a Catalunya aquest passat cap de setmana a pescar... em sabríeu dir qui ha picat?... A bodes em convides, Rajoy!.

--------------------------------------

pd: a bodes em convides a RodaMots.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada