diumenge, 8 de novembre del 2009

Més sobre la tala d'arbres: la inevitable resposta del PSC



Després d'haver denunciat, des del PSC de Sarrià de Ter, la darrera tala inecessària d'arbres, el govern va respondre que el cost del trasplantament dels arbres talats hagués pujat a 30.000 €.

Des del PSC de Sarrià de Ter hem donat resposta a les raons del govern amb aquest comunicat, emès a finals d'aquesta setmana passada.


El PSC de Sarrià de Ter troba desorbitada la xifra de 30.000 € que el govern municipal ha fet pública sobre el suposat cost que tindria el trasplantament dels arbres afectats per la nova rotonda del carrer Via Augusta.

Segons Roger Casero, regidor i portaveu del grup municipal del PSC a l’ajuntament de Sarrià de Ter “sense qüestionar que algú hagi pogut pressupostar el trasplantament amb aquesta xifra, als socialistes ens sembla desorbitada, estem convençuts que es podria fer el trasplantament dels arbres amb un cost molt menor”.

Per Casero però “el més greu, més enllà del ball de xifres, és la manca de previsió del govern municipal, doncs des del moment que van proposar presentar el projecte de la nova rotonda al FEIL 2009 sabien que els arbres existents s'haurien de treure i fins que nosaltres els hi vam dir no van pensar en que es podien haver trasplantat”.

El PSC de Sarrià de Ter considera que el govern ha estat poc hàbil en trobar alternatives a la tala de les catalpes afectades i recorda que al darrer ple municipal va proposar la possibilitat de regalar els arbres, de manera que, segons Roger Casero, “el municipi o particular que els volgués trasplantar n'assumís les despeses, representant l'operació un cost zero per l'ajuntament”.

El grup municipal socialista lamenta la manca de sensibilitat mediambiental del govern i confia que amb el seu prec en una propera ocasió el govern municipal apliqui millor i més bones pràctiques i eviti novament tales innecessàries d'arbres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada