dimecres, 9 de setembre del 2009

Setembre, mes de transicions

El setembre és un mes mogut i logísticament molt complicat, especialment per a les famílies amb mainada en edat escolar… El setembre és un mes on sembla que tot torna a començar: la feina, el curs, les col•leccions, les activitats extraescolars….

Els pijames allarguen les seves mànigues i amb el pas dels dies, setmanes, anirem afegint flassades al llit. La fresca dels matins cada dia es va transformant en una mica més de fredor, obligant-nos a començar a abrigar-nos... Arribarà un dia que a Sarrià de Ter la família d’en Vicenç, un lampista del poble, deixaran de sopar a la fresca a la terrassa de casa seva, per trobar l’escalf del menjador. El carrer Major, també a d’altres de Sarrià de Ter, s’anirà despoblant de cadires i veïnes i veïns que fan tertúlia als vespres.

Poc a poc anem deixant enrere els dies d’estiu, les vacances, la platja i ens endinsem a la tardor, que comença a donar els primers símptomes de vida. Amb el setembre arribarà la tardor i amb la tardor s’escurçarà el dia, s’enfosquirà la tarda i ens envairà una sensació de nostàlgia que ens encongirà el cor al mateix ritme que es desfullaran els arbres.

El setembre quan comença encara conserva la llum, els colors i les olors de l’estiu, però quan s’acaba, tot just trenta dies després, ens dibuixa i mostra la llum, els colors i les olors de la tardor...

Inevitablement, cada any tenim el setembre...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada