dimecres, 30 de setembre del 2009

A Sarrià de Ter el govern no impulsarà la consulta per la independència

Aquesta és si més no la conclusió a la que vaig arribar després d’escoltar, al ple d’aquest dimarts 29 de setembre, les respostes dels grups del govern de l’ajuntament de Sarrià de Ter (ERC+CiU) a la pregunta que els vaig fer, com a regidor i portaveu del grup municipal del PSC de Sarrià de Ter:

Finalment ens agradaria saber quines són i com es concreten les condicions necessàries respecte el suficient consens social i polític dels partits amb representació a l’ajuntament per donar suport a les iniciatives que sorgeixin des de les entitats cíviques locals per a la celebració de consultes populars per la independència així com si des dels grups que recolzaran aquesta moció es preveu estimular a les entitats del poble a realitzar la citada consulta.

CiU va ser clara, coincident amb la pauta de la federació: no impulsarem, no estimularem a les entitats a fer-ho, no ens pertoca a nosaltres, però si alguna entitat l’organitza, hi donarem suport.
ERC no va ser tan clara i no va definir, o no vaig saber llegir de les paraules de l’alcalde, si el grup d’ERC al govern faria alguna acció d’estímul entre les entitats per a la realització de la consulta.

La sensació és que al ple ERC va complir amb el tràmit de presentar la moció (tipus d'ERC) i CiU amb el de donar-hi suport; el PSC de Sarrià de Ter ens hi vam abstenir, expressant-nos amb aquests termes:

- No ens oposem que des d’una entitat es faci una consulta popular, sigui quina sigui la naturalesa de la consultar, fins i tot la de la independència.
- No votar a favor de la moció i la consulta o fer-ho en contra no és antidemocràtic.
- La defensa del dret a decidir dels ciutadans i ciutadanes de Catalunya, també els de Sarrià de Ter, passa, avui i a criteri nostre, per defensar allò que la ciutadania catalana, també la de Sarrià de Ter, va decidir en referèndum el 18 de juny de 2006 del nou Estatut de Catalunya i el seu desplegament, referendat a Sarrià de Ter amb més del 75% dels vots. Aquesta va ser la consulta popular, democràtica, vinculant i amb totes les de la llei on es va marcar el camí a seguir del nostre País amb un ampli consens ciutadà i polític.

El titular bé pot ser, encara que previsible, que l’ajuntament de Sarrià de Ter aprova una moció de suport, per majoria amb l’abstenció del PSC, a les consultes populars per la independència, però jo trobo més interessant que, malgrat donar-hi suport, sembla que el govern no estimularà a les entitats per tal que una o vàries organitzin la consulta.

Naturalment a dia d’avui jo ignoro si alguna entitat de Sarrià de Ter té la voluntat d’organitzar una consulta per la independència... I si és així, com ja vam dir al ple, des del nostre grup no ens hi oposarem... I quan dic que el govern no estimularà a les entitats a fer la consulta, no estic negant la possibilitat que ERC (la seva secció local) sí ho faci... de fet sembla que algun oferiment ja ha fet...

--------------------------------------

pd: sobre la independència he escrit i publicat en aquest bloc:
Socialista independentista!?, el dimarts 8 de juliol de 2008.
N'hi ha que neixen estelats!, el dijous 11 de setembre de 2008.
Catalunya País-Estat... Preguntes d'una nena de 9 anys. el dimarts 3 de febrer de 2009.
Arenys de Munt, capital de Catalunya per la Diada ("no me llames Dolores" diga'm federalista!), del dijous 10 de setembre de 2009
Independentistes i de debó, del diumenge 13 de setembre de 2009

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada