diumenge, 27 de setembre del 2009

Festa Socialista de l'Esport: suar socialisme...

Imatge publicada al meu Twitxr: Imatge de la Festa Socialista de l'Esport del PSC

Ho va dir mesos enrere, amb convenciment, Joaquim Rodríguez en una executiva de la Federació del PSC de les comarques gironines: un dia organitzarem una jornada esportiva... I si algú va tenir la temptació de pensar que no anava de veres, aquest dissabte allò que va anunciar en Quim s'ha complert amb èxit: hem celebrat la 1a Festa de l'Esport Socialista al pavelló de Fontajau de Girona!.

A l'entrada del partit a Girona els llistats de participants a les diferents modalitats esportives s'anaven allargant per setmanes... jo, naturalment, em vaig apuntar a jugar a bàsquet!.


Imatge publicada al meu Twitxr: Alguns integrants dels equips de bàsquet de la Festa Socialista de l'Esport... I love this game!

Després de jugar una estona a la pista d'entrenament del pavelló de Fontajau, vam tenir el plaer de jugar, després, a la pista central, on, encara que el meu equip va perdre (de l'altre equip en Sergi de la Jonquera i l'Albert d'Olot es van fer els amos sota la cistella!), vaig poder-hi anotar 4 punts!. Però més enllà del resultat, vam suar (socialisme!) i ens ho vam passar d'allò més bé...


Imatge publicada al meu Twitxr: El PSC més poliesportiu: futbol, bàsquet, bàdminton, tennis taula... en una de les fotos de família de la Festa Socialista de l'Esport

Futbol, bàsquet, tennis taula, bàdminton... La matinal esportiva va ser un èxit i caldrà repetir-la. Hi ha coses que no tenen preu: una rosca (acabada en gol) de Josep Ma Jofre, l'arbitratge de Josep Brugada, el fons físic d'en Pons Feliu, el bon toc de pilota i la veterania i ofici d'en Joan Pallàs, la visió de joc de la base Núria López, la lluita sota el cèrcols de Xavier Amores, els bloqueigs de José Antonio Donaire, veure suar, fora del Congrés, la Montse Palma i, per sobre de tot i tothom, la versalitat i empenta de Joaquim Rodríguez, autèntic artífex i motor de la festa!.
Visca, visca, visca, PSC esportista!

-----------------------------------

pd1: precisament aquest diumenge Joaquim Rodríguez publica l'artice El poder transformador de l'esport al diari El Punt.
Fragment:
L'esport contribueix en bona mesura a la cohesió econòmica i social i a aconseguir societats més integrades. Tots els ciutadans han de tenir accés a l'esport, atenent a la situació dels grups minoritaris, els joves, les persones amb discapacitat o entorns desfavorits. L'esport també pot facilitar la integració dels immigrants a la societat, perquè fomenta el sentiment compartit de pertinença i participació, i serveix de suport al diàleg intercultural. L'esport pot contribuir a la creació d'ocupació, al creixement econòmic i a la revitalització en particular a les zones desfavorides (un estudi presentat durant la presidència d'Àustria el 2006 suggeria que l'esport, en un sentit ampli, va generar un valor afegit equivalent al 3,7 % del PIB de la UE).

La societat, doncs, ha fet seus els valors de l'esport: com a element directament associat i relacionat amb la salut de la població, la seva relació amb l'educació, la igualtat efectiva entre dones i homes o com a element de cohesió social i territorial. Entre tots hem de ser capaços de treballar per impulsar la pràctica de l'activitat física i l'esport a tots els sectors de la població.

pd2: més imatges de la Festa Socalista de l'Esport al Facebook del PSC de les CCGG.

pd3: també et poden interessar, publicats en aquest bloc:
Del “suar socialisme” a la “fragància” del PSC, del dijous 7 de febrer de 2008
El PSC està en forma, del divendres 25 de setembre de 2009

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada