diumenge, 20 de setembre del 2009

2a alberginiada! Mmmmmmmm...!

La família Cañigueral Viñals, de la quan formo part via Sira, estem convertint en tradició l'alberginiada, una trobada familiar que fem a la Barraca, prop la riera d'en Xuncla (Sarrià de Ter, on cada unitat familiar duu un plat la base del qual és l'albergínia. Aquesta trobada està inspirada en el desig de l'avi patern de la Sira (Àngel Cañigueral Cid, malauradament traspassat, de marena prematura, a finals dels anys '70), persona amb un gran sentit de l'humor (de la ironia a la sàtira), a qui, sens dubte, li encantaven les albergínies i de qui els seus fills comenten que en alguna ocasió havia proposat fer una alberginiada a la Barraca...

Finalment l'any passat vam celebrar la primera alberginiada i enguany, aquest diumenge, malgrat la pluja (ha aparegut a les postres) n'hem fet la segona edició... Aquests són els plats d'albergínia, que hem acompanyat amb arròs (la mainada també amb pasta) de la 2a alberginiada familiar:

Dàtils amb albergínia i albergínia amb bacon


Samfaines d'albergínia


Truita d'albergínia (1)



Truita d'albergínia (2)


Pastís d'albergínia i samfaina


Albergínies fregides


Escalivada, naturalment amb albergínia


Brunyols d'albergínia


De cares a l'any vinent hem proposat, a part de portar el plat a base d'albergínia, d'acompanyar-lo amb la recepta i compartir-la... i a ser possible, no repetir-ne la manera de cuinar-la... Qui sap, podria sortir d'aquí el particular receptari d'albergínia de la família Cañigueral Viñals de Sarrià de Ter...

Visca l'albergínia!

---------------------------------------------

pd1: les de la meva àvia materna, fregides amb all, són també delicioses...

pd2: albergínia (GDLC)

[1328; de l'àr. vg. al-bedenǧéna (cl. bādänǧāna), der. del persa bādingān íd., potser a través d'una forma morisca tardana *al-berǧina]

f BOT/AGR Fruit de l'alberginiera, carnós, de formes i colors diversos segons les varietats.

al_ber_gí_ni_a.

pd3: potser et pot interessar, publicat en aquest bloc, 1a alberginiada! (post gastronòmico-familiar), del diumenge 28 de setembre de 2008.

pd4: aquestes imatges també les trobareu dins l'àlbum Nyam nyam del meu Facebook.

2 comentaris:

  1. no heu provat les alberginies farcides de carn ! estan molt bones

    ResponElimina
  2. i les alberginies farcides de carn picada i al forn, no les heu provat estan molt bones

    ResponElimina