diumenge, 30 de novembre del 2008

Novembre 2008: mes fatídic per la fàbrica Torraspapel de Sarrià de Ter

De Manifestació treballadors Torraspapel Sarrià de Ter

El dissabte 8 de novembre enviava, en la meva condició de portaveu del grup municipal del PSC de Sarrià de Ter, un correu electrònic als portaveus dels grups municipals del govern de Sarrià de Ter, que són alhora l'alcalde i el primer tinent d'alcalde.

La notícia va saltar als diaris el dijous 6 de novembre i, ja quasi des del primer dia, es començava a parlar de l'interès de Torraspapel de requalificar part dels seus terrenys de Sarrià de Ter.

Després d'una primera reunió de portaveus el mateix dijous al vespre, i després de parlar amb la resta de grup municipal, vam voler fer saber el nostre perer al govern sobre el possible interès de Torraspapel de signar un conveni amb l'Ajuntament per la requalificació d'industrial a residencial d'uns terrenys. Aquest és part del correu que el dissabte 8 de novembre vam enviar al govern:

"...no hem de tenir pressa a l'hora de signar-lo [referint-me a un possible conveni], ja que és una decisió que, al nostre entendre, cal rumiar i analitzar molt. En aquest sentit ens sembla que abans de plantejar el conveni cal tenir sobre la taula un pla industrial per la fàbrica Torraspapel, veure què es vol fer amb la fàbrica, quina producció proposen, amb quina plantilla i amb quines perspectives de futur. Sense tenir això sobre la taula i la possibilitat, també per part nostra, de parlar-ho amb els responsables de la fàbrica, ens sembla que no es pot signar cap conveni que comprometi la requalificació d'uns terrenys, via PUOM o bé via modificació de NNSS (normes subsidiàries). Pensem que per prendre un compromís d'aquestes característiques, calen prou garanties que es mantindrà producció amb valor afegit i que la fàbrica de Sarrià de Ter és una aposta de futur. Tal i com sembla que es plantegen ara les condicions de personal i producció, no creiem necessari signar cap conveni.
Restem a la vostra disposició, com sempre, per comentar aquesta i altres qüestions sobre la difícil situació de la fàbrica Torraspapel".


Aquest mes que avui s'acaba ha estat especialment difícil per la fàbrica Torraspapel i, sobretot, pels seus treballadors.

Naturalment des d'aquest bloc, així com des del PSC de Sarrià de Ter, no n'hem restat aliens, més aviat tot el contrari. Aquest és un recull d'alguns articles que s'han escrit al llarg d'aquest mes en aquest i altres blogs.


De Joan Vila
Torraspapel. Dilapidant patrimoni alegrement

D'Assumpció Vila
Torraspapel: el cost de la solidaritat

la Fira del Paper i Torraspapel

D'Àlex Sàez
TORRASPAPEL. SARRIÀ. LA LLUITA QUE COMENÇA

TORRASPAPEL. EN LLUITA PELS LLOCS DE TREBALL

De Pia Bosch
Torraspapel: Per entendre què està passant

De Roger Casero
La crisi esquitxa Sarrià de Ter (Torraspapel)

Tempus fugit: contrarellotge per salvar la Torraspapel de Sarrià de Ter

La resistència dels treballadors de Torraspapel de Sarrià de Ter

Comunicat del PSC de Sarrià de Ter sobre la fàbrica Torraspapel

Lectura dominical dels diaris locals: Torraspapel, ERO i una nova cervesa

Imatges de la manifestació dels treballadors de Torraspapel de Sarrià de Ter

Moció Torraspapel Sarrià de Ter

Naturalment qui també ha recollit molta informació és Ràdio Sarrià.

I al mes de desembre en seguirem parlant... de fet es preveu que aquest dimarts es faci una nova reunió a Madrid entre el comitè d'empresa i la direcció de la fàbrica, i el dijous o divendres es preveu que Torraspapel presenti l'ERE al Ministeri de Treball.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada