dimarts, 18 de novembre del 2008

Declaració Executiva Federació PSC Comarques Gironines: crisi, seguretat i parc natural del Montgrí

Amb una periodicitat quinzenal l'executiva de Federació del PSC de les Comarques Gironines ens reunim per prendre el pols a l'actualitat política. Fruit de la reunió d'ahir dilluns va sortir aquest comunicat de l'executiva, que entre d'altres temes va tractar de la repercussió de la crisi econòmica a les nostres comarques, en especial aquests dies en termes de regulació d'ocupació, sobre la seguretat ciutadana, i la necessitat de treballar per a la cohesió social i sobre el parc natural del Montgrí.

També varem tractar altres temes, com la implantació dels consorcis de serveis socials i la recent creació del Consorci d'Acció Social de Catalunya, el desplegament i prestacions de la Llei de suport a l'autonomia personal (llei de la dependència) i sobre el finançament local.



L´Executiva de la Federació de Girona del PSC s´ha reunit aquesta tarda (17 de novembre) i ha abordat diverses qüestions d´actualitat com la crisi econòmica i la seva repercussió a les comarques de Girona, els problemes de seguretat ciutadana que afecten a persones i establiments i la delimitació del parc natural del Montgrí, entre d´altres.

Pel que fa a la crisi econòmica, l´executiva ha considerat de vital importància concentrar tots els esforços en la creació d´ocupació, en el manteniment de l´ocupació, en la preservació de la cohesió social, en la continuïtat de les polítiques socials, en la resposta positiva als reptes i a les dificultats dels emprenedors, en la resposta als problemes dels treballadors i treballadores que veuen reduïda la seva capacitat adquisitiva o la capacitat de les economies familiars.

En relació a tots aquests aspectes l´executiva de la Federació de Girona del PSC fa una crida a tots els agents econòmics i socials, al conjunt de la societat civil i a totes les forces polítiques per tal que concentrem tots els esforços en la direcció de crear oportunitats i d´aprofitar tots els recursos disponibles per atendre amb mesures de fons l´objectiu de la creació de riquesa. Que coincidim en un gran pacte per l´ocupació i la cohesió social, que aportem una reacció ponderada a la situació de crisi que es viu, que s´extremin totes les possibilitats de diàleg i de concentració abans d´arribar a situacions de destrucció de llocs de treball o de regulació d´ocupació.

Volem atorgar una atenció preferent a totes les economies familiars afectades per la crisi actual i amb dificultats per a fer front a les obligacions contretes amb anterioritat i a les necessitats bàsiques.

Apel·lem a totes les administracions per tal que es concentrin en la direcció de generar confiança, de mantenir la inversió pública, a assegurar nivells d´ocupació directa i induïda vinculada a aquesta política d´inversions.

També creiem que cal atorgar un atenció especial als expedients de regulació que afecten a empreses del sector paperer i del sector de l´automòbil. Creiem que cal vetllar per la preservació dels projectes empresarials i la dels drets dels treballadors per garantir la continuïtat d´activitats que conformen el teixit industrial de la nostra demarcació.

Els brots d´inseguretat ciutadana i l´increment dels actes de violència, com en el cas de l´assassinat de Palafrugell, ens porten a cridar l´atenció sobre les polítiques de seguretat enteses d´una forma integral, lligades també a la cohesió social. La lluita contra l´atur, contra la pobresa, contra les desigualtats se situa al cor mateix de les polítiques de seguretat. Però la visibilitat de la seguretat i la necessitat de percepcions tangibles en aquest camp reclamen també una atenció preferent dels governs locals i del Govern de la Generalitat.

Pel que fa al projecte del Parc Natural del Montgrí, l´executiva de la federació del PSC de Girona considera que és precipitat afirmar que no es reduirà i que potser s´ampliarà l´àmbit, i fins i tot hi ha un punt d´agosarament temerari en relació a un projecte que es troba encara en ple tràmit i en fase de informació pública. Els socialistes gironins creiem que les figures de protecció existents des del camp urbanístic són suficient per a preservar els espais d´especial interès agrari i que si de cas i en defensa de l´activitat de la pagesia es podria optar per als arrossars del Baix Ter i per al connector biològic de l´Escala per la fórmula del Parc Agrari abans que per la de l´ampliació del Parc Natural. Coincidim en aquests plantejaments amb els objectius de la Unió de Pagesos que vol preservar la continuïtat de l´activitat agrària a Catalunya i específicament a les nostres comarques

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada