dimarts, 25 de novembre del 2008

Moció Torraspapel Sarrià de Ter

De Manifestació treballadors Torraspapel Sarrià de Ter

Avui dimarts 25 de novembre al Ple de l'Ajuntament de Sarrià de Ter els tres grups municipals (ERC, CiU i PSC) aprovarem aquesta moció de suport als treballadors de la fàbrica Torraspapel, mostrant el nostre rebuig per l'ERO presentat i per la continuïtat de l'activitat industrial de la fàbrica a Sarrià de Ter.
Aquesta és una moció que hem presentat conjuntament els tres grups municipals.

MOCIÓ QUE PRESENTEN TOTS ELS GRUPS MUNICIPALS AL PLE ORDINARI DE L’AJUNTAMENT DE SARRIÀ DE TER

Davant la situació de crisi econòmica que afecta tot el país i de la decisió de l’empresa TORRASPAPEL S.A. de presentar un expedient de regulació d’ocupació d’àmbit estatal que pot afectar a la pèrdua dels seus llocs de treball a 213 treballadors i treballadores de la factoria de Sarrià de Ter

Tenint en compte la importància industrial, laboral i social de Torraspapel per Sarrià de Ter i la greu repercussió estratègica de les seves decisions i sabent, per tant, que l’ajuntament no en pot restar indiferent.

Vist que el pla de viabilitat que presenta l’empresa no suposa cap garantia de continuïtat de la planta de fabricació de paper a Sarrià de Ter ni el manteniment dels seus llocs de treball.

Tenint en compte que amb l’objectiu d’intentar el salvament de la fàbrica, l’empresa proposa una nova línia de fabricació per a Sarrià, consistent en un producte amb clara tendència a l’abandonament i que no es compromet a fer cap tipus d’inversió a la planta, que faci pensar en la seva viabilitat futura.

Vist que , amb la producció de paper i energia a través de la seva planta de cogeneració, el centre de Sarrià de Ter gaudeix de beneficis suficients com per continuar, llevat de petits retocs i les inversions necessàries.

Tots els grups municipals de l’Ajuntament de Sarrià de Ter han consensuat la presentació d’aquesta moció proposant l’aprovació dels següents acords

PRIMER.- Manifestar el nostre rebuig a l’expedient de regulació d’ocupació

SEGON.- Adherir-nos al sentiment de preocupació de tots els treballadors de l’empresa TORRASPAPEL en general i particularment als treballadors directament afectats.

TERCER.- Oferir als treballadors afectats les eines a l’abast de l’ajuntament per aportar assessorament i recolzament en tots els sentits als treballadors afectats, incloent l’ajuda a la recol·lecció, si fos el cas.

QUART.- Oferir a la direcció de l’empresa tot tipus de col·laboració i les eines a l’abast de l’Ajuntament, que puguin proporcionar el manteniment de l’ocupació i la continuïtat de l’empresa a Sarrià de Ter, sempre i quan les mesures adoptades suposin una garantia absoluta d’aquests objectius de manteniment de l’ocupació i de la continuïtat de la factoria de Sarrià de Ter.

CINQUÈ.- Transmetre els presents acords als Departaments de Treball i d’Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat de Catalunya; als Ministeris de Treball i Immigració, d’Indústria, Turisme y Comerç del Govern espanyol; al Comitè d’empresa de Torraspapel i a la direcció del grup.

Sarrià de Ter, 25 de Novembre de 2008

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada