diumenge, 2 de novembre del 2008

La Guerra del Francès i Sarrià de Ter

Des de la revista Parlem de Sarrià hem organitzat, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sarrià de Ter, dues xerrades sobre la relació de Sarrià de Ter amb la Guerra del Francès i, en especial, amb els setges de Girona, pels propers dissabtes 8 i 15 de novembre. D'altra banda també hem programat, pel diumenge 16 de novembre, una visita guiada per les muralles de Girona per rememorar els fets succeïts ara fa 200 anys.

Serà una bona ocasió, el cicle de xerrades, per conèixer un xic més la nostra història, la història de Sarrià de Ter. Com d'altres poblacions a l'entorn de Girona, Sarrià de Ter va jugar també un important paper en els setges de Girona de la Guerra del Francès, amb indrets clau com el Pont de l'Aigua, sobre el riu Ter i el Pi de la Bateria, a Sarrià de Dalt, patint-los i patint-ne també les conseqüències...

Us convidem a assitir-hi, compartint retalls de la nostra història i, sobretot, una bona estona en bona companyia i coneixements... Les xerrades, que aniran a càrrec dels historiadors Lluís Ma. de Puig i Francesc Xavier Morales, es faran a la sala gran de "El Coro" de Sarrià de Ter (c/ Firal, 92).

-------------------------------

pd: sobre els Setges de Girona ha escrit (i parlat, i pensat i organitzat) molt en Genís Barnosell (Història! Bloc de Genís Barnosell), entre d'altres a Girona i la Guerra del Francès (1808 - 1814) i a Memòria i mite dels setges de Girona, 1808-2008 (2008) en dos breus apunts que podeu ampliar si llegiu el llibre Girona i la Guerra del Francès (1808 - 1814), publicat per l'Ajuntament de Girona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada