divendres, 7 de novembre del 2008

Balanç del primer any (de mandat a Sarrià de Ter): esperit crític, actitud constructiva

Candidatura de les darreres eleccions municipals del PSC de Sarrià de Ter

Article publicat al número 65 de la revista Parlem de Sarrià

A mitjans de juny va fer un any de la constitució del nou Ajuntament de Sarrià de Ter, amb la composició del nou Ple municipal, format per onze regidors i regidores, dividits en tres grups municipals: ERC, PSC i CiU. També fa un any es va constituir el govern municipal, format per ERC i CIU, de manera que el PSC vam restar fora del govern o, si ho volen, a l’oposició.

El balanç de les eleccions i els posteriors pactes i aliances de govern ja es va fer i, malgrat sempre podem tornar-hi, afegint nous elements d’anàlisi, no és el què ara, un any després, cal fer.

Des del grup municipal del PSC, del qual en sóc portaveu, el què volem és fer balanç de la nostra feina al llarg d’aquest any, així com fer una primera valoració del pressupost del 2008, aprovat recentment.

Inevitablement, a l’hora de fer balanç, hem de partir dels compromisos que vam prendre amb els veïns i veïnes de Sarrià de Ter, expressats en el discurs del Ple de constitució del nou Ple municipal, el 16 de juny de 2006. En poques paraules concertàvem l’esperit de la nostra nova tasca:

Serem, doncs, propositius, treballant des de l’Ajuntament de Sarrià de Ter, amb el nostre nou paper fora del govern, per fer realitat, també, algun dels nostres projectes. Naturalment hi haurà qüestions que possiblement no compartirem amb l’equip de govern, de manera que també mantindrem una actitud de debat crític i constructiu, de confrontació d’idees i projectes. Hi ha d’altra banda, qüestions que han estat iniciades des del nostre grup, en la tasca de govern que hem tingut fins ara, que seguiran i es culminaran els propers mesos i anys, qüestions sobre les quals en farem seguiment i, en la mesura en què els grups del govern ho desitgin, hi seguirem aportant les nostres idees i col·laboració.

Al llarg d’aquest primer any hem mantingut un esperit crític i una actitud constructiva. La majoria de decisions preses al Ple, sobretot aquelles que suposen un benefici per Sarrià de Ter i, sobretot, pels veïns i veïnes, les hem aprovat per unanimitat, amb els vots favorables del grup municipal del PSC.

Però de nosaltres no s’espera que ens limitem a aprovar el què proposa el govern; de nosaltres s’espera que estudiem les seves propostes i analitzem la seva tasca i acció de govern amb un esperit crític.

I de nosaltres també s’espera, i així ens hi vam comprometre nosaltres, que siguem propositius, que fem propostes en benefici de Sarrià de Ter i dels veïns i veïnes, propostes.

I de propostes n’hem fet i moltes, des de bon principi, amb la voluntat de millorar l’activitat municipal i la qualitat de vida del nostre poble.

Aquestes són les propostes i els principals comunicats que hem fet al llarg del primer any de mandat municipal, propostes sobre educació, transport públic, esports, equipaments, etc.

El grup municipal del PSC de Sarrià de Ter proposa unes Comissions Informatives amb més participació dels regidors i regidores (26 juny 2007)
Roger Casero, portaveu del grup municipal del PSC de Sarrià de Ter, ha fet arribar una petició a l´Alcalde de Sarrià de Ter per augmentar el nombre de vocals de les Comissions Informatives

El PSC de Sarrià de Ter proposa que es recuperi el servei de bibliopiscina a la Piscina Municipal (6 juliol 2007)
Roger Casero, portaveu del PSC a l´Ajuntament de Sarrià de Ter: “hi ha usuaris de la piscina que ens diuen que troben a faltar el servei i demanen que es recuperi. Des del PSC confiem que a partir d´aquesta petició el govern organitzarà la bibliopiscina de manera imminent.”

Roger Casero, portaveu del PSC, demana a l´Ajuntament de Sarrià de Ter que senyalitzi les obres d´asfaltatge al c/ Xuncla de Sarrià de Dalt des del giratori de l´autovia (13 juliol 2007)
Roger Casero ha demanat que “a part d´informar de les obres a la pàgina web municipal, també cal informar-les i senyalitzar-les al carrer”.

El PSC presenta una moció per la millora del transport públic a Sarrià de Ter (29 juliol 2007)
Segons Roger Casero, portaveu del PSC, “és necessari modificar els itineraris de la Línia 6 per millorar i potenciar el transport públic"

ERC i CiU voten contra les millores del transport públic proposades pel PSC (1 agost 2007)
Roger Casero: “el més trist és que amb un tema tan clar i de consens, amb una qüestió d´interès general per tots els veïns i veïnes, i en especial pels usuaris del transport, ERC i CiU no hagin fet el més mínim gest per sumar els esforços dels tres grups municipals en la millora del transport.”

El PSC lamenta la coincidència de la inauguració de la deixalleria comarcal de Sarrià de Ter amb el Critèrium Esportiu (13 setembre 2007)
Roger Casero, portaveu del PSC de Sarrià de Ter, demana que l'Ajuntament no es contraprogrami: “és incomprensible que l'equip de govern permeti aquesta coincidència, sobretot pel respecte que es mereixen els clubs que han organitzat activitats en col·laboració amb l'Ajuntament.”

Moció del PSC per l´implantació del Pla Educatiu d´Entorn de Sarrià de Ter – Pont Major. La proposta es faria també extensiva a Girona per incloure al Ple Educatiu d´Entorn el barri gironí del Pont Major (20 setembre 2007)
Roger Casero: “la riquesa de serveis educatius al nostre poble, formals i no formals, vinculats a l´ensenyament, el lleure i l´esport, esdevé un potencial comunitari que, planificat i organitzat correctament, pot oferir un extraordinari servei a la comunitat educativa i, en especial, als sectors socials més desfavorits.”

El PSC de Sarrià de Ter proposa millores i bonificacions en les ordenances fiscals del 2008 (20 setembre 2007)
El portaveu socialista, Roger Casero, destaca la proposta del fraccionament de l´IBI i les bonificacions de la taxa d´escombraries per la gent gran, els joves, les famílies nombroses i monoparentals i el sector comercial, així com per l´ús de la nova deixalleria comarcal

PSC es queda sol defensant les millores i bonificacions de les ordenances fiscals del 2008 i del Pla Educatiu d´Entorn al darrer Ple de Sarrià de Ter (26 setembre 2007)
El portaveu socialista, Roger Casero, lamenta que amb l´actitud negativa de l´equip de govern davant les propostes del PSC l´únic perjudicat és Sarrià de Ter

El PSC de Sarrià de Ter aposta per un centre de dia a Sarrià de Ter (30 setembre 2007)
Roger Casero, portaveu socialista, recorda que ja va expressar l'interès de Sarrià de Ter per acollir un Centre de Dia públic el passat mes d'abril, en una trobada amb el Director Territorial d'Acció Social i Ciutadania a Sarrià de Ter.

L'estudi per la millora del mercat setmanal: una iniciativa del govern socialista, una proposta del PSC de Sarrià de Ter (30 setembre 2007)
El PSC recorda que en la proposta de l'estudi encarregat pel govern socialista també incloïa un estudi de la seva ubicació

Roger Casero: “la ubicació de la Facultat de Medicina a Sarrià de Ter és una gran notícia, alhora que una gran oportunitat pel nostre poble” (2 octubre 2007)
Casero, portaveu del PSC, ha fet aquestes declaracions a Ràdio Sarrià, destacant que “aquest és un projecte molt important per Sarrià de Ter”

Loli Fernández i Roger Casero, regidora i portaveu del PSC de Sarrià de Ter, participen en una jornada de formació de la Secretaria de Polítiques de les Dones del PSC (14 octubre 2007)
Loli Fernández: “és el PSC qui ha impulsat les polítiques d'igualtat a Sarrià de Ter, i és l'únic grup municipal que s'aplica els principis d'igualtat, vist el paper residual i tesminomial que l'actual govern dóna a l'única regidora que té”

Roger Casero, portaveu del PSC a Sarrià de Ter, inicia la publicació del seu bloc personal, “petites gotes fredes tremolant” (24 octubre 2007)
Roger Casero: “petites gotes fredes tremolant no és un espai estrictament personal, ni un espai estrictament polític, és un espai on totes les meves dimensions hi tenen cabuda”.

Roger Casero, portaveu del PSC de Sarrià de Ter, al Municipàlia (25 octubre 2007)
Roger Casero: “del treball del grup municipal i d´allò positiu recollit al Municipàlia, el grup municipal del PSC seguirem fent propostes de millores i ampliacions de serveis i equipaments municipals de l´Ajuntament de Sarrià de Ter, en benefici dels veïns i veïnes”.

El PSC de Sarrià de Ter demana una major presència policial al poble després de les incidències registrades les darreres setmanes (6 novembre 2007)
Roger Casero, portaveu socialista, proposa que davant els fets excepcionals que s'han produït els darrers dies es prenguin mesures excepcionals.

Roger Casero: “no ens sembla encertada la mesura del govern de no multar els cotxes mal aparcats” (9 novembre 2007)
Roger Casero, portaveu del PSC, ha repassat l'actualitat política de Sarrià de Ter en una entrevista a Ràdio Sarrià

El PSC de Sarrià de Ter aposta per una nova masculinitat per eradicar la violència de gènere i treballar per la igualtat (21 novembre 2007)
El PSC de Sarrià de Ter ha editat un número especial del seu butlletí “Més x S@rrià” i ha obert un fòrum de participació per recollir idees, propostes i reflexions per construir una nova masculinitat

El PSC de Sarrià de Ter proposa la reforma de Sarrià de Dalt pel PUOSC (27 novembre 2007)
Roger Casero: “la millora de Sarrià de Dalt és una prioritat pel PSC” El PSC també proposa pel PUOSC la tercera fase del Carrer Major i el nou Centre Cultural del sector “Cobega”

Assumpció Vila va participar en una taula rodona de l'Àgora per Directives del Departament de Treball a Girona el passat 20 de novembre. (28 novembre 2007)
Assumpció Vila: "Les dones hem fet moltes passes, però ens convé mirar més enllà. Cal que la nostra presència sigui més nombrosa en els llocs de presa de decisions, com els consells de direcció"

El PSC de Sarrià de Ter proposa la redacció d´un projecte específic per la Plaça Can Nadal de Sarrià de Dalt per salvar del TGV els elements patrimonials públics existents (30 novembre 2007)
Roger Casero: “la gran afectació d´una sortida d´emergència del túnel del TGV ens obliga a repensar per complet aquest espai públic i els equipaments municipals existents”

El PSC de Sarrià de Ter denuncia la tala innecessària d'una vintena d'arbres en la reforma del Passeig Verdaguer (4 desembre 2007)
Roger Casero, portaveu socialista, considera que els arbres haurien d'haver estat trasplantats

Roger Casero espera que el govern els informi de les darreres reunions amb Carreteres i l'Adif sobre les infraestructures a Sarrià de Ter, l'AP7 i el TGV. (11 desembre 2007)
Casero s'ha mostrat sorprès, en manifestacions a Ràdio Sarrià (87.6), per la poca informació que transmet el govern, no només al grup municipal del PSC, sinó també als veïns i veïnes.

Roger Casero: “només amb un bon estudi projectarem el millor mercat, adaptat a les necessitats del Sarrià de Ter d´avui i, sobretot, de demà”. (13 desembre 2007)
El PSC proposa que l´estudi del Mercat setmanal de Sarrià de Ter abarqui tots els barris de Sarrià de Ter, no només els marxants i usuaris del mercat i que també estudiï el millor emplaçament.

El PSC de Sarrià de Ter proposa que el parc de la Cooperativa estigui obert tots els dies i només tanqui a les nits. (19 desembre 2007)
Roger Casero: “amb aquesta mesura s´evitaria que la mainada hi saltés els caps de setmana i festius, quan el parc està tancat”.

El PSC de Sarrià de Ter proposa que la nova ordenança de circulació reculli de manera clara la prohibició de motos i ciclomotors de circular per les voreres i altres espais per vianants. (10 gener 2008)
Roger Casero: “cal evitar que les motos circulin per la vorera, també per la nova passera de la Rasa”.

El PSC proposa que es difonguin consells de seguretat als domicilis, establiments comercials i magatzems per trencar amb la dinàmica de robatoris a Sarrià de Ter. (21 gener 2008)
Roger Casero: “la percepció general és que els actes delictius han augmentat, hem passat de la bretolada al robatori”.

El PSC proposa fer de l'esport un motor de dinamisme, d'identitat i d'integració a Sarrià de Ter (30 gener 2008)
Roger Casero: “podem tenir al nostre abast els elements per fer un salt qualitatiu a nivell esportiu a Sarrià de Ter”

El PSC proposa que el Consell Escolar Municipal (CEM) de Sarrià de Ter debati la possibilitat d´impulsar un Pla Educatiu d´Entorn (25 febrer 2008)
Roger Casero, representant del PSC al CEM, va defensar la viabilitat i necessitat d´un Pla Educatiu d´Entorn entre Sarrià de Ter, el barri del Pont Major de Girona i Sant Julià de Ramis

El PSC proposa la creació d´un premi local en els Premis Literaris Sant Jordi de Sarrià de Ter per estimular la participació local (13 març 2008)
Roger Casero, portaveu del PSC, lamenta que no s´hagi convocat el Consell de Cultura abans de la convocatòria dels Premis Literaris Sant Jordi

El PSC proposa que s´ampliï a dos mesos el període d´exposició pública de l´ordenança de convivència (20 març 2008)
Roger Casero, portaveu del PSC, considera que “amb aquesta mesura es reforça el procés participatiu sobre convivència que s´iniciarà a mitjans d´abril”

El PSC proposa la millora de la senyalització d´un tram de doble sentit del Carrer Major al darrer Ple (28 març 2008)
Roger Casero, portaveu del PSC, proposa que es marqui la separació dels carrils i que es reforci la senyalització vertical

El PSC reclama l'ús de l'energia geotèrmica per climatitzar la nova biblioteca (31 març 2008)
Roger Casero, portaveu del PSC, recorda que aquesta va ser una aposta del govern socialista i lamenta la poca definició del govern en aquest tema

El PSC proposa la utilització d´un antic pou municipal per la piscina municipal, la neteja viària i el reg (16 abril 2008)
Roger Casero, portaveu del PSC: “aquesta mesura permetria evitar utilitzar aigua potable per a l´ús domèstic per la piscina municipal”

La proposta del pressupost 2008 evidencia l'esgotament del govern municipal (26 maig 2008)
El PSC de Sarrià de Ter lamenta que el govern no tingui enllestit el pressupost per presentar-lo a la Comissió Informativa

El PSC proposa que amb el PUOM s´ampliï l´espai d´equipament del CEIP Montserrat per fer-hi l´ampliació (4 juny 2008)
Pel PSC aquesta proposa ha de ser paral·lela a la reserva de terrenys per la segona escola de Sarrià de Ter

El PSC proposa l´elaboració d´un decàleg pel foment dels valors en l´àmbit educatiu i esportiu de Sarrià de Ter (11 juliol 2008)
Roger Casero, que recull la proposta d´una jornada de participació ciutadana a Sarrià de Ter i del programa electoral del PSC, proposa que el redacti el Consell Escolar Municipal (CEM) de Sarrià de Ter

Aquesta és només una part de la feina del nostre grup municipal, sobretot la nostra feina de valoració i proposta; però també estem atents a les propostes dels grups que formen el govern, en especial, aquests mesos, la proposta del pressupost del 2008.

Tots aquests temes, i altres informacions referents al Grup Municipal del PSC de Sarrià de Ter, els trobareu a la nostra pàgina web: sarriadeter.socialistes.cat (Notes de Premsa PSC Sarrià de Ter)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada