dilluns, 13 d’octubre del 2008

"Mañana tengo el coñazo del desfile"


No li falta raó a Mariano Rajoy: la desfilada militar pot ser moltes coses, també, i per descomptat, un autèntic "conyàs".

Aquesta frase, dita amb tota sinceritat i franquesa, en la intimitat d'una conversa prop d'un micròfon suposadament tancat, ha generat una nova ensopegada del líder del PP, que haurà provocat rialles entre les files de la gent d'esquerres i preocupació entre la gent de dretes...

S'imaginen que aquesta frase l'hagués pronunciat un diputat (ja no el President Zapatero!) socialista!. Ràpidament haurien circulat interpretacions per part de la dreta espanyola de poc patriotisme... i naturalment haguéssin alimentat, en boca d'un socialista, la caverna mediàtica!.

Estic d'acord amb Rajoy, aquestes desfilades són un autèntic "conyàs" i per mi, sobretot són un anacronisme. Quin sentit té, avui, fer passejar els exèrcits pels carrers!. No es tracta de ressaltar, precisament dels exèrcits, el seu paper humanitari!.

És clar que jo dec tenir una visió allunyada del tema... Al seu dia no vaig fer la mili, sinó que essent objector de consciència, fins i tot em vaig lliurar de la Prestació Social Substitutòria, que de fet vaig fer amb escreix, malgrat no ser reconeguda, dins l'escoltisme i altres entitats, entre elles l'APOC (l'extingida Associació de Pacifistes i Objectors de Consciència).

Sí senyor Rajoy, això de les desfilades militars són un autèntic "conyàs", i que coincideixi en el dia de la hispanitat, a i encara em fa més feredat!. Sí, ja ho sé, és una festa nacional (pdf de la Llei), però no hauria de ser, al meu modest parer, així la celebració... Poc a poc hauriem de ser capaços d'anar canviant aquestes celebracions...

-------------------------

pd1: Mariano Rajoy: "Mañana tengo el coñazo del desfile". Notícia al diari El País.

pd2: Rajoy, in fraganti: "Mañana tengo el coñazo del desfile..." AUDIO - Cadena Ser - 11-10-2008

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada