divendres, 6 de juny del 2008

La protecció de dades dels nostres infants

Si cliques sobre la imatge també s'obrirà el document (.pdf). La recomanació és obrir-lo en una finestra nova fent clic sobre la imatge amb el botó dret del ratolí. ;)

Tots tenim dret a la protecció de dades, de les nostres dades. No és la primera vegada que en parlo, recentment en parlava al post Protecció de dades de caràcter personal a internet, on també feia referència a un interessant article de Quim Monzó sobre les adreces de correu electrònic.

Les dades personals són aquella informació que ens identifica o fa identificables: la veu, la nostra imatge, el NIF o altres números... La Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal ens empara en aquest sentit, establint els mecanismes i garanties per la cessió de dades i l'ús que n'autoritzem.

Els infants, els menors, també tenen dret a la protecció de dades i els seus responsables, pares i mares i tutors legals, hem de conèixer els seus drets i les nostres responsabilitats per tal de vetllar per la protecció de les seves dades personals.

Precisament amb aquesta finalitat l'Agència Espanyola de Protecció de Dades ha elaborat el document Guía de recomendaciones. Derechos de niños y niñas y deberes de los padres y madres [.pdf]. D'una manera senzilla expliquen allò imprescindible, amb 5 drets i 5 recomanacions, alhora que també descriuen què són les dades personals i fan una sèrie de recomanacions sobre l'ús d'internet.

Aquest document no és només d'especial interès per pares, mares i tutors legals, també per mestres i professors, responsables d'entitats de lleure i clubs esportius, administracions públiques... Són especialment interessants les recomanacions sobre l'ús d'internet, un espai d'especial vulnerabilitat pels menors.

Us recomano el document, us recomano que us el descarregueu i llegiu, i que en feu difusió. No per alarmar-nos, naturalment; senzillament per estar mínimament ben informats. Al cap i a la fi són els nostres drets, són les nostres dades i les dades i els drets dels nostres infants, de qui ens sentim i som responsables.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada