dilluns, 9 de juny del 2008

Electrotoylets: Volempamboli

Sempre és un plaer trobar-se amb noves propostes musicals i aquesta n'és una de certament interessant. El nostre objectiu (quan dic nostre vull dir el de la Sira, meu i CIA -Clàudia, Irina i Abril-) el passat diumenge 25 de maig era escoltar el nou espectacle de l'Orquestra Fireluche, Música invisible, però abans ens vam trobar, a l'aula magna de la Casa de Cultura, el darrer dia del Remor_08, els Electrotoylets a l'escenari. Els músics els coneixíem, en especial un, però el grup i la proposta musical, ho reconec, no.

La proposta musical és aparentment molt simple: la revisió de la música popular catalana en clau electrònica, però no es tracta només d'electrificar, això ja ho han fet d'altres grups, es tracta de fer-ho d'una manera diferent, original, pròpia... I naturalment amb una impactant posada en escena, que va molt més enllà de les projeccions.

La incorporació d'instruments de joguina no és, per si sola, una novetat: els mateixos Fireluche o el mestre Pascal Comelade ja ho han fet. Electrotoylets també hi juga, però, com els altres, no com una anècdota, sinó com a part essencial de la proposta musical. Guitarres de joguina (res a veure amb el darrer fenomen Eurovisiu!), casiotones...

La posada en escena i l'actitud és important, encara que menys que la música; de fet, com amb la música, la posada en escena reforça molt l'humor irreverent de la proposta musical, combinant la barretina amb ulleres psicodèliques i monos de mecànic.

Una proposta d'aquestes característiques requereix d'un ingredient per guanyar credibilitat: bons músics. Al cap i a la fi són músics i la seva una proposta musical; si els despullem hi trobarem tres experimentats músics: el guitarrista David Ibáñez, el saxofonista i flautista Adrià Bauzó i el teclista Xavi Lloses.

I el nom de l'espectacle, tota una declaració de principis: Volempamboli!

---------------------------

pd1: Electrotoylets - El Virolai. LIVE


pd2: Electrotoylets - El Cant dels Ocells. LIVE


pd3: Electrotoylets - Zarathustra congelat. LIVE


pd4: algunes imatges més (photobucket) d'Electroloylets

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada