dilluns, 9 de juny del 2008

La música invisible de l'Orquestra Fireluche

L'Orquestra Fireluche [i myspace] és una orquestra certament diferent; sempre m'han semblat una mena de colla de músics deambulants (de fet és un grup proper espiritualment als Deambulants, amb qui han fet coses junts...), una mena de titellaires musicals. És una orquestra que experimenta amb la música i, sobretot, amb els instruments. De fet els instruments són la base de la seva proposta musical: instruments de joguina, instruments inventats, instruments reciclats...

L'Orquestra Fireluche és un fruit més de la riquesa musical de la comarca de La Selva (interior) La Cellera, El Pasteral... L'Orquestra Fireluche és un grup musical flexible, que ofereix una cartera d'espectacles prou diversa. A Sarrià de Ter van venir fa dos anys als Premis Sant Jordi i, com arreu on van, no van decebre... és a dir, van agradar.

Al Remor_08 presentaven el nou espectacle: Música invisible, amb nous instruments electrònics dels quals se n'extreu la sonoritat sense tocar-los; Le Croupier també hi juga, com un grup d'estil diferent, de música tradicional, com Escampillem. Es tracta d'instruments electrònics que funcionen amb sensors que en modulen el volum i l'altura (greus i aguts). El moviment de les mans sobre els sensors és la clau, però de fet l'instrument no s'arriba a palpar...

L'Orquestra Fireluche manté una actitud pedagògica en la seva proposta musical, explicant els instruments i la seva creació. L'Orquestra Fireluche experimenta i investiga i, quan cal, cerca al seu voltant qui els pugui ajudar en les seves recerques instrumentals i musicals: aquest és el cas de Ferran Gascon, doctor el teledetecció espacial, Sedo Garcia, luthier i Esteve Farrés, doctor en ciències físiques.

Electrotoylets i l'Orquestra Fireluche són els dues propostes musicals que, amb família, vam veure del Remor_08, la V mostra de música experimental de Girona.

---------------------

pd1: Orchestra Fireluche


pd2: L'Orquestra Fireluche al Cabaret per Sant Jordi


pd3:Orchestra Fireluche


pd4: propers concerts de l'Orquestra Fireluche

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada