diumenge, 15 de juny del 2008

El Girona FC fa història i torna a 2a A

No sóc soci del Girona FC i la darrera vegada que vaig anar a l'estadi municipal de Montilivi va ser fa uns quatre anys. I la penúltima vegada va ser fa uns 16 anys, quan m'hi vaig aficionar a anar-hi algunes tardes de diumenge...

Però avui sento una gran alegria per l'ascens del Girona a la Segona Divisió A, 52 anys després del darrer ascens. Els veïns i veïnes de Sarrià de Ter podem estar satisfets, a més, per l'alegria que ha suposat per un veí nostre, en Francisco Javier Flores Gómez, "Chechu".

Hi ha dues dades que demostren, per un costat, la solidesa del projecte esportiu, per l'altre, la solidesa de l'equip al llarg de la temporada i, en especial, durant la fase d'ascens:

. El Girona ha assolit de manera consecutiva els ascensor a Segona B i a Segona A, de manera que amb dues temporades ha passat de Tercera Divisió a Segona A. Ho exemplificava molt bé, al final del parit, el jugador gironí Albert Serra: vaig veure néixer el meu fill va néixer estant a tercera i ara ell em veu pujant a Segona A. Tot i que aquí, més enllà dels jugadors i entrenadors, el gran mèrit és de Javier Salamero, el director esportiu.

. El Girona ha mostrat una gran solidesa defensiva, no encaixant cap gol al llarg de la fase d'ascens. Aquesta és, segurament, una de les claus.

El Girona FC avui ha fet història i ha situat el club a l'elit del futbol estatal, a la categoria de plata. Hi haurà majors exigències, començant per les instal·lacions de l'estadi de Montilivi; Anna Pagans, Alcaldessa de Girona, ja ha dit que caldrà treballar per tenir un estadi d'acord amb la categoria; però també altres exigències, com més competitivitat, clubs amb majors pressupostos i la necessitat de formar una plantilla amb prou garanties per mantenir la categoria, que ara ja és l'objectiu a assolir. També hi haurà majors ingressos, sobretot els derivats dels drets televisius...

Aquestes darreres temporades, en especial els darrers mesos, sembla que el futbol ha il·lusionat de nou els gironins. De fet no deixa de ser curiós que, amb el club de bàsquet més important de la ciutat i les comarques, el Club Bàsquet Girona, en hores crítiques, el club de futbol més important de la ciutat i, ara per ara, de les comarques de Girona (abans ho havien estat la Unió Esportiva Figueres i el Palamós CF), sembla que vulgui prendre-li el relleu...

En qualsevol cas Girona, i les seves comarques, bé podrien mantenir en l'elit aquests dos clubs; en d'altres disciplines som capdavanters (hoquei) i caldria, penso, fer un major esforç a nivell d'handbol a nivell d'instal·lacions i tecnificació, ja que les nostres comarques són també molt fortes en aquest esport, amb un gran potencial.

Avui ha estat un gran dia pel futbol català, no només per l'ascens del Girona FC a Segona A, també per l'ascens del Sant Andreu i el Barça B a Segona Divisió B.

Moltes felicitats Girona FC!.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada