dimecres, 2 de juny de 2010

I amb Mou la supèrbia aterra a la banqueta

Foto: EFE

El Real Madrid de futbol ha fet, en la competició de Lliga, una temporada més que notable, superada només pel Barça. És cert que les prematures ensopegades a la Copa del Rei i a la Champions han fet valorar a la baixa el balanç global, que als ulls de Florentino Pérez es comptabilitza amb 0 títols.

Com és habitual els darrers anys el Real Madrid de futbol crema entrenedors a velocitat de llumí, i Manuel Pellegrini ja és història malgrat fet història, sense títol, en la competició de Lliga. Coses del futbol o, com va el savi, el futbol és així! També deuria ser així el futbol quan Florentino va prescindir de Vicente del Bosque per "antiquat", tot i haver guanyat 2 Lligues (2001 i 2003), 2 Llgues de Campions (2000 i 2002), 1 Copa Intercontinental (2002), 2 Supercopes d'Espanya (2001 i 2003) i 1 Supercopa d'Europa (2002)...

Qui aterra ara a la banqueta merengue és José Mourinho, que arriba en estat de gràcia després de rubricar una gran temporada amb l'Inter de Milà. coronada amb el títol de la Champions Leage. Mou és un gran entrenador, la seva trajectòria l'avala*, sobretot perquè allà on ha entrenat ha aconseguit títols, i títols és precisament el què necessita el Real Madrid. Amb ell és possible que arribin, certament, però també poden no arribar...
Amb Mou sembla que Florentino Pérez ha trobat, però, un entrenador a imatge i semblança seva, i traça així, no un cercle virtuós, sinó una mena de triangle blanc de la supèrbia**, amb una de les puntes a la llotja (ell mateix), l'altre al camp (Cristiano Ronaldo) i la tercera, finalment, amb José Mourinho, a la banqueta! Valdano és, serà, pel que sembla, el condivat de pedra!.

La propera temporada es presenta interessant!
Serà la tenmporada de la supèrbia vs. la humilitat?

---------------------------------

*pd1: palmarès de José Mourinho:
2 Lligues de Campions: 2003-04, 2009-10
1 Copa de la UEFA: 2003
2 Lligues portugueses: 2002-03, 2003-04
1 Copa portuguesa: 2003
1 Supercopa portuguesa: 2003
2 Lligues angleses: 2004-05, 2005-06
1 Copa anglesa: 2007
2 Copes de la Lliga anglesa: 2005, 2007
1 Community Shield: 2005
2 Lligues italianes: 2008-09, 2009-10
1 Supercopa italiana: 2008
1 Copa italiana: 2009-10

**pd2: supèrbia (GDLC):
1 Excessiva estima de si mateix que es manifesta per una ostentació de la pròpia superioritat, amb menyspreu dels altres.
2 Desig immoderat de la pròpia exaltació.