divendres, 17 de novembre del 2023

Cinc mil, la xifra de la setmana


Reconec que això que jo faig quasi diàriament aquí, això d'escriure un bloc, ja fa temps que ha passat de moda tot i que tampoc fa tant de temps que ho estava, de moda.

Jo el vaig començar a escriure fa poc més de 16 anys i, aleshores sí, els blocs, aquestes bitàcoles personals que s'expandien per internet i les (llavors incipients) xarxes socials, eren l'últim crit! Era la manera més fàcil, més accessible per a tothom, d'esdevenir "prosumidor", un neologisme que no sé si encara es fa servir, que és la unió dels conceptes productor i consumidor; és a dir, el bloc et permetia passar de ser un simple consumidor de contingut a internet, a ser un productor de contingut; altra cosa és el públic i abast que aquest contingut podia tenir.

Jo el vaig obrir per un impuls, l'impuls personal d'escriure i dir-hi la meva, també, com tantes altres coses, per mimetisme; aleshores molta gent que seguia per internet tenien el seu bloc, que alimentaven tot sovint de nous continguts. Fins i tot tenia instal·lada una aplicació que et facilitava la subscripció als blocs, de manera que en un sol espai web en veies les actualitzacions.

Aquests darrers anys, amb l'auge de les xarxes socials, primer, i després amb el fenomen dels continguts audiovisuals (de YouTube a Periscope, d'Instagram a TikTok...), molts continguts que abans es publicaven en blocs han passat en aquests espais (de blogger a YouTuber, a Instagramer, a TikToker...), més dinàmics, més moderns, més actuals.

Però jo segueixo aquí i com que qui dies passa anys empeny, ja són cinc mil, més de cinc mil, les entrades que he publicat; ja són, amb aquesta, cinc mil dues petites gotes fredes tremolant que, gota a gota, van omplint aquest bloc...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada