dimecres, 15 de novembre del 2023

El bloqueig


El bloqueig és un recurs, en molts esports, que forma part del joc. En l'handbol o el voleibol el veiem quan els jugadors de l'equip que defensa s'alcen amb els braços amunt per aturar, bloquejar, la pilota que llença l'equip atacant, l'equip rival.

El bloqueig no és només un recurs defensiu, també és un recurs ofensiu i el veiem, especialment en el bàsquet, també el futbol, quan un jugador que ataca bloqueja el pas d'un defensor per tal que un seu company es desmarqui.

El bloqueig no es pot fer de qualsevol manera, el reglament el sanciona, en el cas del bàsquet, si el jugador no l'executa correctament.

El bloqueig, malauradament, també forma part del joc de la política i el Partit Popular, des de fa uns anys, s'està graduant amb "cum laude". Ho veiem, i patim, amb el seu bloqueig per a la renovació del Consell General del Poder Judicial i ara voldran fer tres quarts del mateix amb la llei d'amnistia.

L'instrument és el Senat i, gràcies a la majoria que hi tenen, l'utilitzaran per entorpir i endarrerir l'aprovació de la llei d'amnistia, en un intent de torpedinar la investidura de Pedro Sánchez i la legislatura. És una manera de fer política, és la seva manera de fer política i al seu dia, amb l'Estatut de Catalunya, ja en van treure prou rèdit.

Hi posaran pals a les rodes, tots els que trobin, i argumentaran que ho fan en legítima defensa, defensa de l'Espanya que representen, la que tolera poc la diversitat, la que voldrien gran i lliure, però que en realitat, quan se suposa que era així , "grande y libre", a banda de "una", era petita, autàrquica, i presonera del feixisme, del qual, no és casualitat, molts dels qui ara protesten en són hereus.

El bloqueig és un recurs i el jugador hàbil, moltes vegades, sap sortejar-lo per escapolir-se'n. Em consta que Pedro Sánchez té bons fonaments de bàsquet...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada