dissabte, 1 de gener del 2022

Minuts Musicals localitzats a Minneapolis


Hi ha qui canta a la lluna i a la seva esplendor, quan es mostra radiant i plena, i hi ha qui canta al seu costat fosc, que per més que no el veiem, ni vulguem veure, també existeix. I no només Pink Floyd canten sobre el costat fosc d ela lluna, també ho fa Tom Waits, tot i que no necessàriament del costat fosc de la lluna sinó del costat fosc de la vida, que no és exactament el salvatge, com cantava Lou Reed.

Amb una particular veu humida d'alcohol i carregada de fum, veu de suburbi, de bar musical tronat, Tom Waits canta per mostrar-nos, sense més filtres que la seva música, el costat fosc del somni americà, el que resta als marges, entre la penombra, rere els llums de neó...

Una de els seves cançons és una postal de Nadal, però no d'aquelles convencionals que destil·len amor, prosperitat i bons desitjos, no, la seva és una postal més agra.

"Christmas Card from a Hooker in Minneapolis" és una desesperada postal de Nadal d'una prostituta de Minneapolis que somia haver deixat enrere les drogues, l'alcohol i la mala vida, un crit de desesperació ofegat per les seves pròpies mentides...

Minneapolis és la ciutat més poblada de l'estat de Minnesota, als Estats Units, i es troba a la vora del mític riu Mississipí.

Sobre Minneapolis també han cantat la cantautora estatunidenca de folk i country Lucinda Williams i el grup de rock alternatiu californià That Dog.

Bon viatge!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada