dimarts, 25 de gener del 2022

Sense la darrera connexió


A veure, faig un repàs de la configuració de la privadesa del meu compte de WhatsApp:

  • Última connexió: ningú
  • Foto de perfil: tothom
  • Quant a: els meus contactes
  • Estat: els meus contactes
  • Confirmar lectura: desactivat

Sí, ja sé que si no comparteixo la meva última connexió tampoc podré veure la vostra, i que amb la confirmació de lectura desactivada tampoc veuré la vostra confirmació de lectura... No ho faig per vosaltres, ho faig per mi.

Les eines i xarxes socials ens permeten donar molta informació sobre nosaltres, tanta com vulguem i fins i tot més, i no em refereixo tant al que hi diem, sinó sobretot al seu ús. De veritat és rellevant per a mi, així en general, conèixer l'hora de la vostra última connexió? De veritat és rellevant per a vosaltres, així en general, conèixer la meva?

No necessitem saber tantes coses, coses a priori intranscendents, insubstancials, morralla si més no per a mi. La meva configuració respon als meus criteris, que són personals i intransferibles, si cal, com el meu vot.

I pel mateix criteri no m'agrada compartir la meva localització per WhatsApp, prou localitzat estic entre el telèfon i el rellotge. Que puguis fer-ho no vol dir que ho hagis de fer, i amb les noves tecnologies hem integrat tant allò de "sí a tot" que a vegades el més saludable és dir no a quelcom.

Pel mateix motiu, entre d'altres, al seu dia vaig amagar la informació del meu aniversari (dia i any de naixement) a Facebook i, més recentment, a Twitter. Suposo que la qüestió és decidir jo (o tenir la fantasia que ho decideixo) què dic o deixo de dir de mi, per activa i per passiva...

Ahir escoltava a la ràdio que el presentador i una col·laboradora deien que les persones que amaguen la seva última connexió o que tenen la confirmació de lectura desactivada són persones rares; no recordo quins adjectius van fer servir literalment, però la idea era aquesta: entre rares i menyspreables: hi estic d'acord, tan rares i menyspreables com poden ser-ho les persones que mostren la seva última connexió i que confirmen la lectura amb el lluminós doble "check" blau!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada