dissabte, 14 d’agost del 2021

"Romeo and Juliet". Minuts Musicals amb nom propi


Romeu i Julieta és, possiblement, la millor història d'amor que s'ha escrit mai i, tot i ser un autèntic drama, una tragèdia a l'alçada de les clàssiques, la resta d'històries d'amor tard o d'hora hi acaben ressonant, també les nostres, anònimes i per moments anodines...

La cèlebre obra de teatre de William Shakespeare sobre l'amor impossible ha servit d'inspiració per a tot tipus de manifestacions artístiques, i si parlem de cançons destaca especialment "Romeo and Juliet" de Dire Straits.

Mark Knopfler, però, no es va limitar a relatar-nos, cantant, el tràgic drama dels enamorats de Verona, sinó que va endur-se'n el mite cap al seu terreny personal: aleshores Knopfler estava en plena ruptura de relació que tenia amb la cantant Holly Vincent, líder del grup Holly and the Italians.

La cançó, a més, es va gestar en ple procés de transformació de la banda, especialment amb la sortida del germà de Mark Knopfler, el també guitarrista David Knopfler. "Romeo and Juliet" és una de les grans cançons que formen part del tercer disc de Dire Straits, "Making Movies", publicat l'any 1980.

Knopfler ens dibuixa un Romeu encara enamorat d'una Julieta que el percep com una càrrega més... Jo seguiré enamorat dels Dire Straits i de cançons com aquesta!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada