dimecres, 9 de juny del 2021

L'horari de la rentadora


A casa nostra, des de fa uns dies, també hem hagut de repensar l'hora de fer la bugada, de rentar els plats i fins i tot de carregar els mòbils i altres aparells. No ha estat només pel canvi tarifari de l'energia elèctrica, ha estat sobretot per la posada en funcionament de les plaques solars fotovoltaiques de casa, que ja fa alguna setmana que llueixen i capten l'energia del Sol!

La decisió, fa uns mesos, d'instal·lar les plaques no podia ser més oportuna; aleshores ja ens deien que hi hauria un canvi de tarifes, però no sé perquè, ho veia lluny, i aliè. Doncs resulta que ara això ja és aquí i és propi, ja que ens afecta a tothom

Més enllà de les bromes i "mems" sobre el nou sistema tarifari, i sense entrar-lo a valorar, el que és evident és que aquest canvi ens ha obligat, d'una o altra manera, a prendre més consciència sobre la nostra despesa d'electricitat i, en conseqüència, sobre els nostres hàbits de consum.

I la qüestió hauria d'anar més enllà de l'horari de la rentadora, vista la proliferació d'aparells que actualment tenim quasi permanentment connectats, i molts d'ells en aquesta posició d'hibernació de "stand by".

Aquests darrers anys hem hagut de prendre consciència de no malbaratar l'aigua, i d'aprendre a separar els residus; amb l'electricitat hem d'anar més enllà d'apagar els llums i de programar la rentadora, ja que tot plegat, els nostres hàbits de consum energètic, no només afecten a la nostra butxaca, sobretot afecten al planeta, i això, encara que a priori no ens ho sembli, encara és més greu.

Estem en plena transició energètica, amb una lenta i progressiva electrificació de la mobilitat i amb un debat, per moments encès, sobre la implantació de les renovables al nostre país; la rentadora és l'element tangible a nivell domèstic, i no hauria de ser l'arbre que ens impedeix veure el bosc...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada